Slovenca po tatvini skuterja končala v tržaškem zaporu

Sobotno dogajanje na tržaški ulici Carducci je bilo skoraj filmsko. Tam se je začelo zasledovanje dveh moških, slovenskih državljanov, ki se je z njunim prijetjem končalo nekaj ulic naprej. Stara znanca policije, 38-letni Tomo S. in leto mlajši Rok S., sta končala v tržaškem zaporu.

Policisti so voznika avta, povezanega s tatom skuterja, uspeli dohiteti in ustaviti. Foto: Il Piccolo
Policisti so voznika avta, povezanega s tatom skuterja, uspeli dohiteti in ustaviti. Foto: Il Piccolo

TRST > V sobotnih zgodnjih popoldanskih urah so mimoidoči na tržaški ulici Carducci opazili avto, ki je bil parkiran v dvojni vrsti poleg skuterja. To ne bi bilo za tržaške razmere nič neobičajnega, če ne bi na skuterju sedel moški, ki si je z različnim orodjem pomagal pri lomljenju ključavnice. Trudil se je spraviti skuter v pogon, kar mu je tudi uspelo. Ljudje so o dogajanju obvestili policijo, medtem pa sta tako skuter kot VW passat karavan odpeljala.

Toda policistom, ki so prihiteli z dvema voziloma, se ubežnika nista uspela izmuzniti. Ob pogledu na može postave je voznik avta pritisnil na plin in z veliko hitrostjo zapeljal na Garibaldijev trg in nato navkreber. Toda policisti so bili hitrejši in so avto stisnili v “sendvič”. Na trgu Foraggi pa so ustavili še voznika z ukradenim skuterjem. Za oba so ugotovili, da sta že stara znanca policije, tako italijanske kot slovenske. Za volanom passata je sedel 37-letni Rok S., na ukradenem skuterju pa leto starejši Tomo S. Oba so odpeljali na kvesturo, nato pa pospremili v tržaški zapor, kjer bosta počakala nadaljnje korake pravosodja. SK


Najbolj brano