Rdeča vedno “zažiga”

Rdeča. Moja večna spremljevalka. Ne glede na priložnost, vreme, letni čas ... “zažiga”. Je opazna in zame nekako aristokratska. Včasih je bila namenjena zgolj cesarjem, kraljem in cerkvenim dostojanstvenikom. Danes jo nosimo vsi.

Kombinacija rdeče in nežno roza
Kombinacija rdeče in nežno roza 

V teh vročih poletnih dneh si privoščimo oblačila v rdeči barvi iz tanjšega, lahkotnejšega materiala, kot sta denimo zračni šifon ali til. Rdeča oblekica ali bluzica “zažiga” tako v dnevni kot tudi v večerni različici. Sandale zamenjamo za salonarje, si osenčimo oči, našminkamo ustnice in že smo pripravljene za večerjo v dvoje.

Rdeča ne potrebuje veliko nakita. Rdeča je tista barva, ki je sama sebi zadostna. Udarna in resnično hitro opažena. Dodatki naj bodo zato minimalistični, diskretni.

Z rdečo in pink v jesen

To jesen naj rdeča v različnih odtenkih zavlada v naši garderobi. Bodimo drzne in se v njo odenimo od glave do pet. Privoščimo si enobarvni zgornji del, ki je pri vratu ravno rezan in se spušča v gube ali plise, čez pa poveznemo suknjič, v katerega je vtisnjen vzorec v istem odtenku kot bluzica. Ali pa krilo ali hlače v črni barvi in torbo v rdečem intenzivnem vznemirljivem odtenku. Rdečo lahko odlično kombiniramo tudi z bež barvo in vsemi nevtralnimi odtenki. Drzna in posebna kombinacija je igra barv z vsemi pink odtenki. Druženje rdeče in pink, ki je pred leti veljalo za “kiks” (spodrsljaj), bo to jesen zažarelo na polno.

Čipkasta tkanina, ki nas na hitro popelje v svet seksapila, je primerna kot detajl na oblačilu ali kot celota. Kot spodnje perilo ali kombineža, ki pripomore, da pletena ali svilena obleka lepše pade. Prosojni naborki in volani bodo rdeči dodali še pridih romantike in nežnosti. Zapeljivost, ki bo še dodatno privabljala poglede moškega spola.

Zavijmo se v rdeč pulover

Na rdeči tkanini so vidni vsi detajli in sama tekstura tkanine. Plastenje tanjših tkanin ustvari poseben čar, lahkotnost. S tem dobimo igro svetlobe in senc in vse skupaj deluje še bolj čarobno in igrivo.

V rdečih odtenkih so lepe tudi pletenine, denimo pulover z velikim ovratnikom, v katerega se odeneš in je lahko nadomestek za jesensko jakno. Ali pa daljša obleka z dolgimi rokavi, ki mehko oprime naše telo.

Ta vražja barva naredi tudi roke lepe. Z rdeče nalakirani nohti smo tudi v trenirki in teniskah videti urejene. Skratka. To zimo si rdečo res privoščimo. Dolg plašč ali topel brezrokavnik. Rdečo kapo ali šal, v kombinaciji z usnjeno jakno ali krilom, dobrimi čevlji in večjo torbo. V tej spodbudni barvi se bomo res počutile močne. Energične. Vplivala bo na naše ambicije in odločnost, privabljala bo poglede in zagotavljala dobro počutje, močno voljo in elan, ki ga ob vsakodnevnem službenem tempu še kako potrebujemo.

Metka Albreht


Najbolj brano