Modra, kraljica v povezovanju barv

Modra barva, pravzaprav izrazito modra, je tista, ki sem jo z lahkoto vzela za svojo. Navdihuje me z mirom, harmonijo in zrelostjo. Odeta v njo se počutim odgovorna in zaupanja vredna ženska. V zadnjih nekaj letih jo naravnost obožujem.

Modra za na plažo? Zakaj pa ne.
Modra za na plažo? Zakaj pa ne. 

Jeans imam v vseh odtenkih modre. Prav tako svilene šale in tiste, bolj debelo pletene. Pa očetov moder pulover. Na v izrez. Kadar me doma zazebe, si ga rada nadenem in ga nosim kot obleko. Prevelik deluje mistično in hkrati zelo ženstveno.

Modra kot gluha noč

Vsekakor je ta kultna barva tudi na črtah mojih mornarskih kosov oblačil, pa naj bo to na obleki, srajci ali majici. Gre za modro, kot sem nekoč prebrala, ki je modra kot gluha noč. Ton, ki se najbolj približa črni barvi. Gre za barvo, ki nas vedno reši iz zagate in v kateri se počutimo varne. Vsakič znova nam da občutek, da nismo zgrešile in z lahkoto kršimo eno od absolutnih modnih zapovedi, ki pravi, da nikoli ne mešaj črne in modre. Sama temu pravim diskreten upor, ki je navzven precej šibek, a ko se pogledam v ogledalo, deluje.

Rada mešam modre in črne kose. Rada imam dodatke na modrih odtenkih, ki bolj spominjajo na moreče dni. Modra barva mi deluje skrivnostno. Nikoli razkazovalno. Če ji želim dodati malo domišljije, ji dodam kakšen zanimiv modni kos, ki kar kriči po tem, da smo opažene. Tistim, ki imate modre oči, ta mistična barva poudari modrino. Barva vaših oči dobi globino in polnost.

Ni nujno, da temno modre hlače kombiniramo samo z belo srajco. Privoščimo si črte. Večno mornarsko eleganco. Da razbijemo monotonost, si obujmo čevlje v živahnejših tonih. Rdeče ali pa morebiti pariško modre. V istem odtenku si obarvamo nohte ali pa izberemo torbico. Lase spletemo v kito, ali pa zgolj dvignemo in spnemo.

Z modro se druge barve ujamejo

Z modro se ujame večina barv. Prav z nobenim odtenkom ne boste smešne. Pudrasto roza deluje nežno. Bela sveže. Rdeča zapeljivo in opazno. Rumena pogumno in samozavestno, zelena optimistično ...

Nekateri pravijo, da modra in rjava ne gresta skupaj. Sama trdim, da je modra kraljica v povezovanja barv. Ni lepšega, ko pogledaš moškega v lepo krojeni modri obleki. Takšni modri, ki se ji že na daleč vidi, da ni črna. Pod suknjičem pa bela poštirkana srajca. Hlače pripasane z rjavim pasom, v enakem odtenku naj bodo tudi čevlji. Bolj sofisticirani moški si nadenejo še kravato v takšni barvi, kar pa za večino skorajda ni sprejemljivo. Kdor pa želi še malenkost bolj izstopati, si v zgornji žepek suknjiča zatakne okrasni robček s črtami ali pikami. Verjemite, da bi vas njegov videz prepričal! V teh vročih poletnih mesecih pa močnejši spol lahko temne hlače zamenja za svetle. Obdrži temno moder suknjič, belo srajco, okrog vratu si skrbno zaveže modro kravato z belimi črtami in vse skupaj popestri z vijoličasto-modrim žepnim robčkom. Ja, ja. Modro moški obožujejo. V njej se počutijo domače in polni zavedanja, da jim pristoji!

METKA ALBREHT


Najbolj brano