Pijani voznik obrnil na hitri cesti in zapeljal v nasprotno smer

Voznika z Vipavskega, ki je včeraj na hitri cesti med Bertoki in Koprom obrnil svojega terenca in zapeljal v nasprotno smer, bodo policisti ovadili zaradi nevarne vožnje. Alkotest je pokazal, zakaj je bil tako “pogumen”, da je s terencem potiskal avto, ki ga je poskušal ustaviti. Napihal je približno 2,7 promila.

Iz posnetka, ki ga je voznik objavil na facebooku, je videti, 
kako voznik terenca ni ustavil niti, ko je predenj pripeljal 
voznik črnega avtomobila. Foto: Facebook
Iz posnetka, ki ga je voznik objavil na facebooku, je videti, kako voznik terenca ni ustavil niti, ko je predenj pripeljal voznik črnega avtomobila. Foto: Facebook

KOPER > Med vozniki, ki so presenečeni opazovali voznika, ki jim prihaja po robu prehitevalnega pasu nasproti, je bil včeraj dopoldne tudi hrvaški voznik tovornjaka. Povedal je, da je bil na službeni poti iz Italije proti Pulju. “Kar sem videl, me je močno presenetilo. Zaviral sem in vklopil vse štiri smernike,” je povedal voznik tovornjaka. Voznik terenca je nekaj vozil pred njim obrnil in začel voziti v nasprotno smer. V svoji 20-letni karieri česa takega ni še nikoli doživel.

Na koprski policijski upravi so pojasnili, kaj se je dogajalo na hitri cesti med Bertoki in Koprom. Ob 9.44 so od voznikov dobili obvestilo, da je voznik avtomobila kmalu po priključku za Bertoke (v smeri proti Kopru) vozil v nasprotni smeri.

Policisti so ugotovili, da je avtomobil obrnil v smer proti Ljubljani, ko je pripeljal do kolone. Ob strnjeni koloni vozil, ki je peljala proti Kopru, je vozil po prehitevalnem pasu, tik ob sredinski betonski ograji. Med vožnjo je poškodoval dva avtomobila koprske registracije.

Več voznikov ga je poskušalo blokirati in ga prisiliti, da ustavi svoje vozilo. Iz posnetkov, ki so včeraj zaokrožili po družbenih omrežjih, je videti, kako voznik terenca dobesedno poriva vozilo, ki ga je poskušalo ustaviti. Policisti so vozniku terenca preprečili nadaljnjo vožnjo.

Ugotovili so, da za volanom sedi 63-letni voznik iz okolice Vipave. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je globoko pogledal v kozarec - napihal je 1,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (po starem 2,76 promila).

Policisti so Vipavca pridržali in odredili odvoz njegovega terenca. Proti 63-letniku bodo spisali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje. “Voznikom, ki opazijo, da nekdo vozi v napačni smeri ali so o tem obveščeni, svetujemo, naj zmanjšajo hitrost in vklopijo vse štiri smernike, da na ta način na nevarnost opozorijo ostale voznike. Vozijo naj zelo previdno, upoštevajo naj varnostno razdaljo in o nevarnosti naj čim hitreje obvestijo policiste na številko 113,” je še dodala tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

Včerajšnja vožnja v nasprotno smer se je kljub vsemu končala še srečno, brez hujših posledic, kar gre pripisati tudi temu, da so vozniki že vozili z manjšo hitrostjo. Na trzinski obvoznici pri Ljubljani se je v torek vožnja v nasprotno smer končala tragično, umrla je sopotnica v avtomobilu, ki ga je vozil 74-letni voznik. V nesreči so se poleg voznika poškodovali še trije ljudje, med njimi tudi petletni otrok. SIJAN PRETNAR


Najbolj brano