Lovijo spomladanski ritem

Novogoričani ne bodo imeli veliko časa za tekmovalni preskok od Panioniosa do Olimpije, ki bo jutri v športnem parku sklenila drugi krog prve slovenske nogometne lige.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA >Grki sodijo razred više, a s ščepcem sreče bi lahko ogrozili njihovo napredovanje. Prvi gol nas je presekal, v nadaljevanju pa smo vsaj poskušali iztržiti pozitiven izid na povratnem dvoboju. Zdaj se moramo osredotočiti na domače izzive. Proti Olimpiji nas čaka zahtevna tekma, a treba bo začeti z zbiranjem točk v prvenstvu in ujeti spomladanski ritem,” je povedal Miha Gregorič, ki je proti Panioniosu nosil kapetanski trak. Ob odsotnosti kaznovanega Tineta Kavčiča in načetem Alenu Joganu pa je zavzel mesto v osrčju obrambe, ki je bila proti Panioniosu na prepihu.

Tudi Olimpija ima na krilnih položajih hitre in neugodne nogometaše, ki lahko povzročijo nered, če se jim pusti preveč prostora. Jutri bo novogoriška obramba vnovič spremenjena. Še šestič na šestih uradnih dvobojih letošnje sezone, kar ni najbolj spodbudna popotnica. “Ni enostavno vedno znova obnavljati obrambno vrsto, a takšna so pač izhodišča. Z njimi se je treba soočiti in svoje delo opraviti po najboljših močeh,” je povedal Gregorič. Od zadnjega gostovanja Olimpije v športnem parku sta sicer minila le slaba dva meseca, a v vrstah Ljubljančanov se je marsikaj spremenilo. Na igrišču se je zamenjalo precej obrazov, nov je tudi trener, kar pa za Olimpijo v obdobju Milana Mandarića ni nič neobičajnega. Pred novo sezono je na klop Ljubljančanov, ki so še vedno zelo dejavni na nogometni tržnici, sedel Igor Biščan. V igralskih časih je veljal za svojeglavega, a na igrišču cenjenega nogometaša, kar je pokazalo obdobje igranja pri Liverpoolu. Kot trener velja, če odštejemo kratko, a uspešno epizodo v hrvaški drugi ligi, še za nepopisan list. Ljubljanski izziv se ni začel po Biščanovih željah. Zaznamovalo ga je hitro evropsko slovo, zato je razumljivo, da mora nadomestiti izgubljeno na slovenski prvoligaški sceni, ki jo še spoznava. Miran Srebrnič je v tem pogledu, upoštevajoč tudi igralsko kilometrino, že pravi veteran.

Nemara bo trener Gorice želel tudi dokazati, da se je Mandarić zmotil, ko je izbral Biščana. Slednji mora še razrešiti uganko Blessinga Elekeja, ki je pod Srebrničevo taktirko zabijal gole kot za stavo. Sodil bo Dragoslav Perić iz Kranja.

ASO


Najbolj brano