Primorska ženska prevlada

Nedelja bo na Primorskem pravi praznik gorskega kolesarstva, saj bodo pripravili kar dve državni prvenstvi. Tako v olimpijskem krosu na Črnem Vrhu kot v spustu v Cerknem sta ženski prvakinji praktično že znani: Tanja Žakelj in Monika Hrastnik nimata konkurence.

V krosu je prva favoritinja olimpijka Tanja Žakelj iz Ledin nad 
Idrijo.  Foto: Igor Mušič
V krosu je prva favoritinja olimpijka Tanja Žakelj iz Ledin nad Idrijo.  Foto: Igor Mušič

ČRNI VRH, CERKNO > Največ pozornosti bo v nedeljo veljalo olimpijski disciplini - krosu. Prireditelj MBK SprortR.si s Črnega Vrha nad Idrijo je privabil 200 tekmovalcev, glavni zvezdi pa bosta nekdanja članica črnovrškega kluba (sedaj Unior Tools), olimpijka in dvakratna evropska prvakinja Tanja Žakelj, ter profesionalec ekipe Orica, aktualni cestni državni prvak (med drugim tudi zmagovalec ene od etap na Giru) Luka Mezgec. V elitni konkurenci se bo boril tudi domačin Luka Vodopivec.

Dogajanje ob vznožju smučišča Ski Bor se bo začelo ob 10. uri s startom otroških kategorij, ki bodo tekmovale vse do 12. ure.

Prvi vrhunec prireditve bo ob 12.45, ko bo start članic s Tanjo Žakelj. Sočasno se bodo na progo pognali tudi amaterji, veterani in mladinke. Drugi vrhunec bo ob 14.30, ko bodo začeli dirkati kadeti, mladinci (tu je prvi favorit domačin Matevž Govekar) in člani, na čelu z Luko Mezgecem. Kolesarji bodo krožili po za obiskovalce dobro preglednem 3,6-kilometrskem krogu med 700 in 800 metri višine. Vije se po smučišču in bližnjih kolovozih.

Sočasno z dogajanjem na Črnem Vrhu se bodo specialisti za spust za državne naslove borili v Bike parku na smučišču Cerkno, kjer se bo jutrišnji spored začel ob 9. uri z uradnim treningom, ob 12. uri pa bodo na novi 1,7 kilometra dolgi progi s 340 metri višinske razlike kvalifikacije s startom na 1300 metrov visokem vrhu smučišča in ciljem na parkirišču sedežnice Počivalo. Finalna vožnja se bo pričela ob 14.30. Prijavljenih je 106 tekmovalcev.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano