Prevrnjena prikolica zaprla cesto

Včeraj zjutraj je prevrnjena prikolica tovornjaka za dobro uro povsem zaprla cesto med Idrijo in Godovičem. Policisti so ugotovili, da se je prikolica v desnem nepreglednem ovinku prevrnila zaradi prehitre vožnje 54-letnega voznika tovornjaka. Na primorskih cestah se je v zadnjih dveh dneh zgodilo še nekaj manjših nesreč.

Prevrnjena prikolica in tovor na cesti sta včeraj zjutraj 
ohromila promet  med Idrijo in Godovičem.  Foto: Pgd Idrija
Prevrnjena prikolica in tovor na cesti sta včeraj zjutraj ohromila promet med Idrijo in Godovičem.  Foto: Pgd Idrija

PRIMORSKA > Nesreča tovornjaka se je na cesti med Idrijo in Godovičem, v Zali, zgodila včeraj ob sedmih zjutraj. 54-letni voznik tovornjaka je peljal proti Godoviču, med vožnjo v desnem ovinku pa je zaradi neprilagojene hitrosti prevrnilo prikolico tovornjaka. Prevažal je kontejner z odlitki iz livarne, ki so se vsuli na cesto. Voznik se v nesreči ni poškodoval. Gasilci iz Idrije so zavarovali prizorišče nesreče in pomagali pri usmerjanju prometa, posredovali so tudi delavci cestnega podjetja, za tovor pa je poskrbel lastnik tovornjaka. Cesta je bila zaradi dvigovanja prikolice eno uro povsem zaprta. Idrijski policisti so vozniku tovornjaka izdali plačilni nalog.

V Idriji se je včeraj dopoldne laže poškodoval 18-letni mopedist. Malo po 10. uri ga je v Ulici Nikolaja Pirnata zaradi neprilagojene hitrosti (glede na stanje ceste) z mopedom tomos hip hop zaneslo v levo, kjer je trčil v prednji del avtomobila, s katerim se je nasproti pripeljal 59-letni voznik. Mladi mopedist je ob trku dobil udarec v glavo in izgubil zavest. Oskrbeli so ga idrijski reševalci, ki so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po prvih podatkih se 18-letnik v nesreči ni huje poškodoval.

Lažje se je v četrtek dopoldne poškodoval tudi 90-letni voznik avtomobila. V Kromberku, v Ulici bratov Hvalič, je vozil po klancu navzdol, zapeljal preblizu desnemu robu ceste in v betonski robnik, zaradi česar se je avtomobil prevrnil na streho. 90-letnega voznika so na kraju nesreče oskrbeli novogoriški reševalci in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Policisti so mu zaradi prometnega prekrška izdali plačilni nalog.

V naselju Plužnje pa je v četrtek popoldne pri eni od hiš na cesto pritekel pes in se zaletel v avto, s katerim se je takrat iz smeri naselja Straža pripeljal voznik. Pes se ni poškodoval, na avtu pa je nastalo nekaj škode.

V četrtek dopoldne je 60-letna voznica, ki je iz Fiese z avtom zapeljala na glavno cesto, izsilila prednost 39-letnemu kolesarju iz Kort. Ta je padel in se lažje poškodoval. V četrtek ob 19.30 pa je na Prešernovi cesti v Izoli pri speljevanju padel 41-letni motorist, ki je prav tako utrpel manjše poškodbe. Alkotest je pokazal vzrok za njegovo nezanesljivo vožnjo, napihal je 0,55 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,16 promila). SP


Najbolj brano