Iz Posočja na zaslužen dopust

Pred poletnim premorom so se udeleženci primorskega gorskega in ravninskega tekaškega pokala zbrali v Posočju. V Kobaridu je bil najhitrejši Robert Petrovčič (AK Pivka), na Šentviški gori pa Simon Strnad (Nanos).

Najboljši ženski čas je na Šentviški planoti dosegla Mihaela 
Tušar.
Najboljši ženski čas je na Šentviški planoti dosegla Mihaela Tušar. 

TOLMIN > Zadnja gorska tekaška pokalna postaja pred dopusti je bila na Ponikvah na Tolminskem, kjer je Smučarsko skakalni klub Ponikve (tam je kariero začel skakalni reprezentant Jaka Hvala) priredil gorski tek po Šentviški planoti. Po 8800 metrih teka v disciplini gor - dol z višinsko razliko 400 metrov v obe smeri je med 46 tekači ciljno črto prvi prečkal član ŠD Nanos iz Podnanosa Simon Strnad, ki se je spustil pod mejo 37 minut (36,46). Srebro je osvojil Uroš Štremfelj (37,20), bron pa Jan Božič (37,37).

Med 14 ženskami je bila najhitrejša državna reprezentantka Nanosa Mihaela Tušar (44,55) pred Marto Švigelj (PGT, 48,03) in Nino Frelih (48,47). Poleg odraslih je v mlajših kategorijah na krajši progi teklo tudi 16 otrok.

Ostali najboljši po kategorijah, Šentviška planota, st. člani C: Borut Mlakar (Šentviška Gora); veterani E: Simon Drole; F: Slavko Pregelj (oba Podbrdo); G: Milan Kogoj (Šentviška Gora); veteranke : Tea Bajc (TK Ajdovščina); st. dečki in deklice: Pavel Kerkoč in Sara Durn (oba Nanos); ml. dečki in deklice: Aljoša Kranjc (SSK Ponikve) in Gaja Leban Jež (Posočje).

Prvi del sezone primorskih ravninskih pokalnih tekov se je končal s tretjim Kobariškim tekom, ki ga je gostil TK Kobarid. Odrasli (vseh je bilo 69) so tekli na deset kilometrov, otrokom pa so bile na voljo proge z dolžinami od 300 do 2000 metrov. Kljub ugodnim vremenskim razmeram rekordi na članski progi, ki jih držita Jernej Šemrov (35,33) in Pivčanka Kristina Bele (44,03), niso bili ogroženi.

Beletova, ki je zmagala tudi tokrat, se je sicer svojemu najboljšemu dosežku precej približala (45,54). Druga je bila njena klubska kolegica (AK Pivka) Rebeka Petrovčič (46,54), tretja pa Polona Vetrih (Tekači Vipavske doline, 48,03).

Ostali zmagovalci kategorij, Kobarid. moški, člani 6. A : Domen Vozel; B: Aljaž Plevnik; D: Klemen Zornik (TD Bovec); E: David Manfreda (ŠKTD Lom); I: Miran Kavs (Kraški tekači); J: Cveto Tavčar (Nanos); ženske, veteranke: Davorina Šuligoj; mladina, U-13: Eva Kramar Roš (TK Kobarid) in Blaž Plesničar (PGD Kobarid); U-12: Neža Lenarčič (Pivka) in Ivo Rot (TK Kobarid); U-11: Ajda Sovdat (Posočje) in Aljoša Kranjc (SSK Ponikve); U-10: Evita Ivančič (TK Kobarid) in Martin Leban (Posočje); U-9: Zala Lenarčič (Pivka ) in Mathias Mlekuž (TD Bovec); U-8: Manca Žibert (Tek je lek) in Luka Manfreda (ŠKTD Lom); U-7: Marcel Skočir (Posočje) in Gaja Rutar (TK Kobarid).

Pri moških je zmagal Pivčan Robert Petrovčič (39,45) pred Bovčanom Vasjo Vitezom (40,09) in Žigo Rotom (40,19).

Kobariška tekma je štela tudi za primorski pokal mladih, kar je na start privabilo 137 otrok. V najstarejši kategoriji U-15, ki je pretekla dva kilometra, tudi ni bilo rekordnih dosežkov. Med fanti je slavil domačin Svit Kramar Roš (8,09) pred tekačem Nanosa Pavlom Krkočem (8,28) in Pivčanom Anžetom Lenarčičem 88,30). Med dekleti so se na stopničkah zvrstile Marta Rot iz Srpenice (10,49), in Pivčanki Amanda Keglevič (11,18) ter Larisa Keglevič (11,31).

Sezona primorskega pokala se bo nadaljevala 23. julija z enajstim gorskim tekom na Bevkov vrh. Start bo ob 10. uri v Jaznah pri Cerknem. IM


Najbolj brano