Kar po medaljo!

V Solunu se je včeraj začelo svetovno prvenstvo olimpijskega dvoseda 470, na katerem nastopata tudi slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol iz JK Pirat. Uvodni del sezone jima je pokvarila poškodba Macarolove, tako da ju čaka prvi resnejši letošnji poizkus.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta spet nared tudi za največje 
napore. Foto: Stanko Gruden/Sta
Tina Mrak in Veronika Macarol sta spet nared tudi za največje napore. Foto: Stanko Gruden/Sta

SOLUN > Tokratno svetovno prvenstvo je prvo v štiriletnem olimpijskem ciklusu. Poleg izkušenih posadk, ki že pogledujejo proti olimpijskemu Tokiu, se ga udeležuje tudi vrsta mlajših. Skupaj je za tekmovanje prijavljenih kar 133 posadk, 60 ženskih in 73 moških.

Slovenki, lani sta bili v Riu de Janeiru na olimpijskih igrah celo v boju za odličje, se na regatno polje vračata po nekajmesečni odsotnosti zaradi poškodbe notranje stegenske mišice, ki jo je Veronika Macarol utrpela na treningu pred regato svetovnega pokala v Hyeresu. Med rehabilitacijo poškodbe nista jadrali, Tina Mrak pa je ta čas izkoristila predvsem za kondicijsko vadbo.

“Zaradi poškodbe sva s Tino izpustili svetovni pokal v Hyeresu in evropsko prvenstvo v Monte Carlu. Zadnje tri tedne sva opravili zelo dobre treninge v domačem zalivu, nejprej sicer bolj previdno, nato pa sva z najinim trenerjem Tomažem Čopijem stopnjevali intenzivnost. Sama sem po poškodbi poleg tega opravljala še rehabilitacijske vaje za nogo in delala več na moči v zgornjem delu telesa,” je pred SP povedala Macarolova.

Dekleti od svojega nastopa pričakujeta kar odličje. “Na prvenstvo sva se vendarle dobro pripravili in imava željo po medalji, ki nama s svetovnega prvenstva še manjka. Glede na vetrovno napoved bolj šibkega vetra je krog posadk, ki se bodo vmešale v boj za najvišja mesta, velik,” pa je pred prvim resnim plovom povedala Mrakova.

Najboljši bodo znani v soboto, po regati za medalje.

NR


Najbolj brano