Predsednik OZS v boj za pravico

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret je po neuradnih objavah nove sestave prve skupine svetovne lige brez Slovenije na evropsko in mednarodno zvezo poslal protestno pismo.

Metod Ropret, predsednik OZS

 Foto: Igor Mušič
Metod Ropret, predsednik OZS  Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > V Odbojkarski zvezi Slovenije se ne bodo sprijaznili z neuradnimi načrti o preoblikovanju prve skupine svetovne lige v odbojki. Vanjo se je z zmago v drugi skupini po letos veljavnem pravilniku uvrstila Slovenija, a je v načrtih za prenovo prve skupine (16 povabljenih velikih reprezentanc ne glede na letošnje rezultate) ni na seznamu.

Predsednik OZS Metod Ropret je sveže informacije o zapletu in svoj odgovor nanj strnil takole: “Imamo zagotovilo evropske odbojkarske zveze, da bo zagovarjala naša stališča in nam skušala pomagati, saj sta z napovedano preureditvijo svetovne lige oškodovani vsaj dve evropski reprezentanci. Na mednarodno zvezo sem sicer poslal skrbno formulirano pismo, ki zahteva globok vsebinski odgovor. Ne bomo se pustili kar odgnati. Slovenija je izpolnila vse pogoje, ki so bili od nas zahtevani. Stalno bomo na preži za odgovori. Ne moremo sprejeti dejstva, da bi svetovna liga, če bo to zaprt elitni krog, lahko vplivala namednarodno lestvico, ki je osnova za to, da se reprezentanca lahko udeležuje kvalifikacij za svetovno prvenstvo ali olimpijskih iger. Če bo svetovna liga le zaprto zasebno tekmovanje, naj bo izločeno iz okrilja mednarodne zveze.”

OZS bo vztrajala pri veljavnih pravilih in se ne bo sprijaznila s spremembami, ki bi bile njej v škodo. Za to bo uporabila pravne poti. Prizadeta je tudi druga najboljša evropska ekipa druge skupine svetovne lige, Nizozemska, ki je ni niti med povabljenimi.

STA, IM


Najbolj brano