Moški v kratkih hlačah

Zdi se mi, da imamo v teh vročih dneh dame na voljo večjo izbiro oblačil, v katerih nam ni prevroče in v katerih smo še vedno videti urejene in - s pravo izbiro dodatkov in čevljev - tudi primerne za v službo.

 Športno-elegantno
Športno-elegantno 

V jutranjih urah opazujem moške, kako hitijo vsak svojim obveznostim naproti, in večina jih je v dolgih hlačah. Predvsem tisti, ki večji cel dneva preživijo v pisarnah na dolgočasnih sestankih. Pri nas še vedno ni trend, da bi poslovnež hodil v službo v kratkih hlačah. Če bi bila moški, bi z lahkoto kršila bonton in kodeks oblačenja in vsaj ob petkih uvedla sproščeno in udobno različico “biznis” oblek. Elegantne bermude, zlikane na črto, lepo telirana srajčka, skrbno zavezana kravata in eleganten suknjič. Če se pod to opravo še čuti čvrsto moško telo ... Prepričana sem, da bi se marsikatera mladenka z veseljem ozrla za takšnim moškim.

Bermuda hlače pristojijo malodane vsem moškim

Športnih, “casual” hlač imajo moški običajno na pretek. Narejene so iz različnih materialov, so različnih barv in krojev: daljše, krajše, širših ali ožjih hlačnic ... Je pa res, da se v večini primerih poslužujejo zemeljskih tonov s pridihom vojaškega segmenta. Hlače običajno nosijo na bokih, da padajo ob telesu, na hlačnicah pa jih krasijo veliki stranski žepi. Slednji so pri moških zelo priljubljeni, saj so praktični; vanje stlačijo vse, kar ženske ponavadi nosimo v torbicah. V takšnih hlačah, klub njihovi “robustnosti”, so naši moški s pravo izbiro zgornjega dela oblačil še vedno videti urejeni. Lepo krojena srajca, ki je lahko enobarvna, morebiti karirasta, super pristoji moškemu teleščku. Pa je vseeno, ali so trebušasti ali z brezhibnimi kockami na trebuhu. Hlače pa so tako krojene (poleg tega pa še pošite z okrasnimi šivi), da pristojijo prav vsem.

Tisti pedantneži, ki radi poudarijo svojo zagorelo polt, naj oblečejo bermuda hlače v beli barvi. Primerne so za vroče dni, še posebej pa za večerne sprehode ob morju. Zgoraj naj oblečejo kratko majico s kakšno mornarsko črto, hudomušnim napisom ali pa naj bo kar preprosto enobarvna.

Kratke hlače iz jeansa

Meni so všeč kratke hlače iz jeansa. Ni jih potrebno kupovati. Zagotovo imate v omari kakšne, ki so vam kljub letom še vedno prav, pa vam njihov kroj ne ustreza. Odrežete jih do želene dolžine. Če želite, da ste v njih videti bolj “sproščeno”, surovega roba ne zarobite, temveč ga pustite takšnega, kot je. Za bolj urejen videz priporočam temnejši jeans. Viseče nitke porežite, odrezan rob privihajte navznoter in ga s sukancem prišijte. Elegantna srajca bo dala piko na i vaši urejenosti. Pri izbiri srajc s kratkimi rokavi pazite, da bodo rokavi lepo krojeni ob roki. Je pa res, da je težko najti takšne modele, ki se popolnoma prilegajo. Veliko bolj uporabna je zato srajca z dolgimi rokavi, ki jih nonšalantno privihate in vse skupaj deluje bolj moško, bolj zapeljivo.

Kratke hlače - trenirke

Dobra izbira so tudi kratke hlače, ki nas po materialu spominjajo na trenirke. Prijetne, mehke ... Primerne so za proste urice in lahkotne športe. K takšnemu “outfitu” pristojijo bombažne majice z dolgim ali kratkim rokavom. V primeru muhastega poletnega deževja si nadenemo lahko jeans jakno ali daljšo vetrovko s kapuco.

Hlače za aktivne športe, tekaške hlače in hlače za v fitnes so v večini primerov izdelane iz hitro sušečega materiala. Dodelane so z žepi, v katere lahko spravimo kakšno manjšo stvar, da nas ne ovira pri gibanju. Barvni odtenki so večinoma temnejši. Najdemo pa tudi živopisane. Predvsem tekači si radi omislijo hlačke živih odtenkov in priznati moram, da jih je na večjih maratonih prav užitek pogledati.

Dejstvo je, da ko zagledam ljudi v kratkih hlačah, vem, da se bliža moj najlepši čas. Čas, poln sonca, ljudi, ki se sprehajajo pozno v večer, čas, ki prinaša daljše dni in družinske dopuste. Ja, ja, kratke hlače so sinonim za toplo poletno vreme in počitniške večerne dni!

Metka Albreht


Najbolj brano