Jutri bo tekma z Dobom

Nogometaši novega prvoligaša Ankarana so v četrtek sklenili uvodni del enajstdnevnih priprav na Koroškem, znova pa bodo najbrž odšli na pot prihodnji teden.

Nepogrešljivi fizioterapevt Bogdan Ribaljčenko in trener 
Vlado Badžim med  sestavljanjem seznama igralcev na preizkušnji. Foto: Rok Maver
Nepogrešljivi fizioterapevt Bogdan Ribaljčenko in trener Vlado Badžim med sestavljanjem seznama igralcev na preizkušnji. Foto: Rok Maver

KOPER > Vodstvo kluba še vedno ni sporočilo, kje bo ekipa trenirala in igrala prvenstvene tekme. Več kot očitno pa je, da so jim v Kopru odrekli gostoljubje, potem ko so se izjalovile namere, da bi postopoma v celoti klub prevzela Popovičeva nogometna garnitura. V četrtek dopoldne so Ankarančani opravili še zadnji trening v Slovenj Gradcu, popoldne pa so se vrnili v Koper. Včeraj je trener Vlado Badžim fantom namenil prost dan, danes pa so zjutraj opravili trening na umetni travi izolskega stadiona.

Nogometaši Ankarana so na pripravah trenirali dvakrat dnevno, resnejših zdravstvenih težav niso imeli, z izjemo nadležnih žuljev in podobnih manjših težav. Ekipa počasi dobiva končno podobo. “Priprave so zelo dobro uspele, opravili smo 19 treningov in eno, v bistvu pa dve prijateljski tekmi. Na tekmi z večino igralcev iz lanske sezone proti Uralu, ki smo jo izgubili z 0:1, smo predvsem v drugem polčasu pokazali več, boljšo igro in imeli priložnosti za zadetek. Tudi tekaško nismo bili slabi, kar kaže, da smo na pripravah dobro delali,” ocenjuje trener Badžim. Sam ne izključuje, da bodo še nekaj dni preživeli na pripravah, morda znova na Koroškem. Pogodbo s klubom sta med pripravami podpisala mlada Vinko Cerovec in Rok Kidrič, a vendar gre pri njima za investicijo v prihodnost, medtem ko naj bi v kratkem ekipo okrepili trije izkušeni prvoligaški igralci. In verjetno še kdo od številnih igralcev, ki so svoje usluge ponujali na preizkušnji. Velika večina jih je odpadla takoj po pekočem porazu ekipe potencialnih igralcev z moskovsko Lokomotivo z 0:10

Do začetka nove sezone prve SNL sta natanko dva tedna in zato bodo v kratkem času morali razrešiti vsaj neznanke v zvezi s krajem treninga in igranja tekem. Po dveh sočasnih pripravljalnih tekmah jih jutri čaka stari znanec iz druge SNL, večno drugouvrščeni Dob. Ankaran se bo z njimi pomeril ob 17. uri v Kamniku, prihodnjo soboto pa se bodo v Pulju pomerili s hrvaškim prvoligašem Istro.

ROK MAVER


Najbolj brano