Še privlačnejša kot doslej

Mazda CX-5 je bila prva lepotica nove mazdine dobe. Z njo so uvedli novo generacijo oblikovanja po imenu kodo in nove tehnologije po imenu skyactiv. Oboje so nato prevzeli vsi poznejši Mazdini modeli. Druga generacija najuspešnejše mazde bo na voljo za slabih 24 tisočakov.

Novi mazdin križanec je bolj napadalen.
Novi mazdin križanec je bolj napadalen. 

Oblikovno večjih presenečenj ni. Videti je le nekoliko bolj agresivna. Tudi glede dimenzij je ostala pri prejšnjih merah, za nekaj litrov je večji le prtljažnik. Napredek je precej bolj opazen v potniški kabini, ki je prostornejša in kakovostnejša, ob tem pa zvočno odlično izolirana. Občutek za volanom je zares dober, napredek pa je opazen tudi najnovejših tehnoloških pripomočkih, ki jih je preprosto preveč, da bi jih naštevali.

CX-5 je na voljo z dvolitrskim bencinskim motorjem, ki ima 165 KM (121 kW) in dvokolesni pogon ali 160 KM (118 kW) in štirikolesni pogon, močnejši, ki je na voljo samo s štirikolesnim pogonom, pa premore 194 KM (143 kW). Dizelski 2,2-litrski primerek ima 150 ali 175 KM (110 ali 129 kW), pri čemer je šibkejši na voljo z obema, močnejši pa samo s štirikolesnim pogonom. Cene se začnejo pri 23.990 evrih.Besedilo in foto: DARJAN GORELA


Najbolj brano