Informacije naj tečejo hitreje

Pravnik Gregor Prezelj, ki je bil po nepričakovanem odhodu predhodnika Darijana Petriča vršilec dolžnosti od minulega decembra, je bil zdaj tudi formalno imenovan za direktorja uprave občine.

Gregor Prezelj (ob županu Bojanu Severju in sekretarki Mariji 
Benčina) tudi formalno direktor UO Idrija.  Foto: Saša Dragoš
Gregor Prezelj (ob županu Bojanu Severju in sekretarki Mariji Benčina) tudi formalno direktor UO Idrija.  Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > V Občini Idrija se je doslej zamenjalo več direktorjev uprav kot županov. Gregor Prezelj, ki je ta teden po polletnem vršenju dolžnosti polnopravno nasledil Darijana Petriča, je odločen vztrajati poln mandat, torej pet let.

Prezelj je bil po predstavitvi na ustrezni komisiji izbran izmed treh prijavljenih kandidatov. Naloge uprave, v kateri kot pravnik in poznejši vodja pravne službe dela več kot deset let, dobro pozna. Prav tako 30 sodelavcev. Te ceni in ve, da razlog za pogoste menjave direktorjev niso v kadrovski zasedbi uprave. “Imam dobre sodelavce, cenim župana in svetnike. Po tej plati si obetam učinkovito sodelovanje,” je prepričan.

Kot pravi, se prihoda morebitnega novega župana (Bojan Sever, ki bo ob letu sklenil tretji mandat za zdaj zagotavlja, da ne bo več kandidiral) ne boji. Delo uprave razume dolgoročno in neodvisno od političnih dolžnosti.

V programu je poudaril, da želi okrepiti tok informacij med sodelavci in z občani. “Sodelavce želim povezati tako, da bodo informacije med nami potekale tekoče. Sedaj na tem področju še izgubljamo energijo. Pravkar smo posodobili spletno stran, ki ponuja vrsto elektronskih dostopov do uprave, a bomo e-upravo in informiranost občanov še okrepili,” obljublja Prezelj.

Okrepiti želi tudi izobraževanje sodelavcev. “Na svojem področju so strokovnjaki in jim zaupam, povečati pa bi morali upravna znanja,” razmišlja.

Prezelj bo opravljal tudi delo pravnega svetovalca, a ne izključuje možnosti zaposlitve dodatnega pravnika. SAŠA DRAGOŠ


Najbolj brano