Ljubljanski derbi na Bonifiki

Peto leto zapord koprska Bonifika gosti finale slovenskega nogometnega pokala, v katerem se za lovoriko potegujejo mladinci, dekleta in člani. Osrednji dogodek dneva bo večerni finale med Domžalami in Olimpijo.

Tako so s lani pokalne zmage po izvajanju enajstmetrovk nad 
Celjem veselili nogometaši Maribora. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Tako so s lani pokalne zmage po izvajanju enajstmetrovk nad Celjem veselili nogometaši Maribora. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Stadion Bonifika bo zvečer poln, saj so včeraj zgodaj popoldne pošle vse vstopnice, ki so bile na voljo. Stadion sicer sprejme 4200 gledalcev, vendar bosta montažni tribuni za klopmi ob novinarskem stolpu zaradi varnostnih razlogov ostali zaprti, čeprav so sprva razmišljali, da bi ju zaradi velikega zanimanja za vstopnice odprli. Najprej so pošle vstopnice za navijače Olimpije. Mnogi bodo najbrž tudi na sektorju, namenjenem domžalskim navijačem. Montažna tribuna za golom bo zapolnjena z navijaško skupino Green Dragons.

Če odmislimo posameznike v drugih ekipah, bo tokratni finale prvi po dolgih letih brez primorske mladinske ali članske udeležbe. Za Olimpijo in Domžale šteje le zmaga. V prvenstvu so si Ljubljančani s tretjim in Domžalčani s četrtim mestom že zagotovili nastop v evropskih pokalih, zato bo tekma predvsem prestižna. Sedanja Olimpija lovi svoj prvi pokal, prejšnja Olimpija pa je pokalni naslov osvojila štirikrat, nazadnje v sezoni 2002/03. Domžalčani imajo v svojih vitrinah edini pokal iz sezone 2010/11, ki so ga po zmagi proti Mariboru osvojili v Stožicah. Morda so v rahli prednosti Ljubljančani, ki so v prvenstvu dobili tri od štirih medsebojnih obračunov, a tekme so bile vselej zelo tesne. Zagotovo bi bila za predsednika Milana Mandarića v luči odnosov med Olimpijo in Koprom zmaga tudi zelo sladka.

V ženskem finalu se bosta ob 16. uri na glavnem igrišču pomerili ekipi Teleing GMT Beltinci in Rudar Škale, v mladinskem pa ob 18. uri na bližnjem atletskem stadionu Bravo Publikum in Maribor.

“Veseli me, da so vsi igralci zdravi, kar je na koncu sezone zelo pomembno. Še bolj pomembno je, da so fantje izredno motivirani za tekmo. Veliko skrivnosti ni in v obeh taborih vemo, kaj nas čaka. Sam računam na pravi spektakel, čeprav morda tekma ne bo lepa na oko,” pravi domžalski trener Simon Rožman, ki je bil pred dvema sezona v finalu na Bonifki že poražen. Tedaj je vodil Celje, ki ga je na domači zelenici ugnal Koper. Domžale sicer na zadnjih tekmah sezone niso posebej blestele, a verjetno tudi zato, ker so v klubu pozornost že usmerjali v finale pokala. V polfinalu so izločili drugoligaša Krko.

“Leto dni je od veselja ob naslovu prvakov. Razmere so drugačne in čaka nas tekma sezone, na kateri celimo rane. Domžale so zelo močne. Spoštujemo jih, predvsem pa moramo sami gledati, kako odpraviti lastne težave. Na srečo so se vrnili tudi nekateri poškodovani igralci in dobro pripravljeni pričakujemo to tekmo,” pravi Olimpijin nogometaš Nemanja Mitrović, ki je v mlajših selekcijah igral za koprski klub. Olimpija je imela v polfinalu najtežjega nasprotnika, Maribor. Primorski pridih finalu bodo zagotavljali Aris Zarifović na Olimpijini strani ter Matija Širok in Miha Blažič na strani Domžal. Sodil bo Slavko Vinčić iz Maribora.

ROK MAVER


Najbolj brano