Izklicna cena tokrat za pol milijona nižja

Nepremičnine družbe Ultrapac, nekoč uveljavljenega proizvajalca plastičnih vrečk, ki je v stečaju od lanskega marca, bodo 21. junija znova naprodaj. Javna dražba bo v prostorih restavracije vipavskega Agroinda, izklicna cena za celoto pa nekaj več kot 1,2 milijona evrov.

Del nekdanjih proizvodnih prostorov podjetja Ultrapac v 
stečaju je dala upraviteljica v najem. Foto: Nace Novak
Del nekdanjih proizvodnih prostorov podjetja Ultrapac v stečaju je dala upraviteljica v najem. Foto: Nace Novak

VOLČJA DRAGA > Stečajna upraviteljica družbe Ultrapac Jasna Dedić je nepremičnine enkrat že poskusila prodati na javni dražbi, takrat po izklicni ceni dobrega 1,7 milijona evrov za celoto, ki pa je bila za potencialne kupce očitno previsoka, saj ni nihče vplačal varščine.

Na podlagi pravnomočnega sklepa novogoriškega okrožnega sodišča o prodaji je upraviteljica objavila novo javno dražbo z zviševanjem cene, ki bo 21. junija ob 11. uri v prostorih restavracije družbe Agroind v Vipavi.

Kot celota ali v dveh sklopih

Nepremičnine, med katerimi so zemljišča s stavbno pravico in zemljišča s šotori, halami oziroma proizvodnimi prostori, se bodo prodajala kot celota, če ne bo kupca za celoto, pa se bo prodaja nepremičnin izvedla v dveh sklopih.

Izklicna cena za celoto je 1,221.500 evrov, v primeru prodaje v dveh sklopih, pa je izklicna cena za sklop A, ki zajema večino nepremičnin, 1,207.000 evrov, za sklop B pa 14.500 evrov.

“Pri sklopu B gre za obcestni pas, za katerega je izkazala interes občina, ki ima tudi predkupno pravico. Za proizvodnjo oziroma nadaljevanje aktivnosti na tem območju ta sklop ni bistven,” je pojasnila upraviteljica.

Zanimanje za nakup obstaja

Glede zanimanja potencialnih kupcev je pojasnila, da to obstaja, kdaj bodo zemljišča prodana, pa je težko napovedati, ker kupci čakajo, da cene padejo.

Stečajna upraviteljica je že pred časom podala tudi predlog za prodajo strojev in opreme. V prvih treh mesecih letošnjega leta je upraviteljica prodala zaloge blaga in materialov za 1.800 evrov neto, prihodki od najemnin pa so znašali 31.194 evrov. Stroški stečajnega postopka so v tem obdobju znašali 14.161 evrov.

V stečajnem postopku družbe Ultrapac je bilo sicer prijavljenih za 6,5 milijona evrov terjatev, od tega je bilo 5,7 milijona evrov priznanih, slabih 600.000 evrov pa pogojno priznanih.

NACE NOVAK


Najbolj brano