Slovenska vojska bo v Postojni usposabljala usmerjevalce združenega ognja

Od danes pa do petka bo na osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna potekalo usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja - ključnih nosilcev povezave med zračnimi in kopenskimi silami. V usposabljanju bo sodelovala tudi enota z brezpilotnimi letali, ki se bo usposabljala v torek in sredo, je zapisano na spletni strani Slovenske vojske.

Od danes pa do petka bo na osrednjem vadišču Slovenske 
vojske Postojna potekalo usposabljanje usmerjevalcev 
združenega ognja Foto: Ambrož Sardoč
Od danes pa do petka bo na osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna potekalo usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja Foto: Ambrož Sardoč

POSTOJNA > Usposabljanje bosta podpirali Baterija za ognjeno podporo Rodovskega bataljona in 74. pehotni polk 72. brigade Slovenske vojske s protioklepnim raketnim sistemom Spike in minometi 60 in 120 milimetrov ter 152. letalska eskadrilja z letali Pilatus PC-9 M Hudournik.

Načrtovano letenje bo dnevno potekalo z intenzivnostjo do dveh letal na višinah med 200 in 3000 metri, območje vadišča bosta preletavali v določenih časovnih intervalih.

Kot je še zapisano na spletni strani Slovenske vojske, se pri usposabljanju upoštevajo zakonska določila in ostali predpisi, ki urejajo letenje na nizkih višinah z zrakoplovi Slovenske vojske. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji. Usmerjevalci združenega ognja bodo usposabljanje izvajali brez uporabe orožja, streliva ali drugih vadbenih sredstev.

STA


Najbolj brano