Teklo jih bo več kot 4500

Ta vikend bo na sporedu četrti Istrski maraton, ki se je po odmevnosti in množičnosti hitro uvrstil med najodmevnejše športne dogodke v Istri.

KOPER > Društvo Istrski maraton je pripravilo dvodnevni program, ki obsega obilo športnih užitkov, organizirane teke, varno izvedbo in bogat spremljevalni program. Tri tekaške preizkušnje - maraton, polmaraton in rekreativni tek - letos gosti koprska občina. Tekaški spored bo v nedeljo, ko bodo v Istri pozdravili prek 4500 udeležencev iz Slovenije in tujine. V Kopru bo pred Taverno kmalu po 10. uri maratonski tek začelo 500 udeležencev, polmaraton jih bo teklo 2300, rekreativna razdalja s startom v Ankaranu pa čaka 1800 udeležencev. Vsaj 350 bo tekačev iz tujine, v Koper bodo prišli iz kar 25 držav. Uvod v nedeljsko dogajanje je rezerviran za otroke - uradno jih je prijavljenih približno 500, v soboto popoldne bodo v Kopru tekli Kapkov otroški tek.

Poleg tekaških užitkov bo prireditev udeležencem in obiskovalcem postregla tudi s pestrim spremljevalnim programom. Pripravljajo istrski sejem športa, get wet animacijo, delavnico za otroke, raznoliko gastronomsko ponudbo ... Za zabavo bo skrbel DJ Lovro, predstavili se bosta tudi plesni šoli Plesni klub Swank in Dance studio Petra. V nedeljo pa bo za pozitivno vzdušje poskrbela Tinkara Kovač s skupino. Nasploh se organizatorji iz Društva Istrski maraton odmevni prireditvi trudijo vtisniti istrski pečat, saj se zavzemajo, da so tudi pri vseh spremljevalnih dejavnostih v ospredju izvajalci iz domačega, istrskega okolja. Obsežna organizacija zahteva tudi prisotnost organizatorjev ob vsej trasi. To delo bo opravljalo približno 700 bolj in manj vidnih prostovoljcev ob trasah, v prijavni službi, v startno-ciljnem prostoru, pomagali bodo tudi gasilci, policisti, pripadniki Slovenske vojske in tudi reševalci iz vode. Obseg prireditve narekuje tudi začasno zaprtje nekaterih cestnih odsekov in s tem povezane zastoje v prometu, zato tudi prireditelji vse vnaprej opozarjajo za strpnost. BG


Najbolj brano