Zagorelo na balkonu

V Idriji je v ponedeljek zagorela baraka ob hiši, v kateri so imeli lastniki razno orodje, v Kobaridu pa so verjetno cigaretni ogorki zanetili smeti na balkonu, tako da je zagorela tudi lesena balkonska ograja. Policisti ugotavljajo vse okoliščine požara.

Kobariški gasilci so po lestvah splezali na balkon in pogasili 
gorečo ograjo in polkna. Foto: Pgd Kobarid
Kobariški gasilci so po lestvah splezali na balkon in pogasili gorečo ograjo in polkna. Foto: Pgd Kobarid

IDRIJA, KOBARID > V ponedeljek nekaj minut pred pol štirih popoldne je zagorela lesena baraka ob stanovanjski hiši v Triglavski ulici v Idriji. Na kraj so odhiteli idrijski gasilci, ki so požar hitro pogasili, vseeno pa so plameni uničili vse orodje, ki je bilo v baraki. Poleg lesenega ostrešja je tako požar uničil tudi motorno in električno žago za drva ter drugo električno orodje. Škoda naj bi po prvih ocenah znašala deset tisoč evrov. Idrijski policisti so na kraj poklicali tudi preiskovalnega sodnika in dežurno tožilko iz Nove Gorice.

Uro in pol pred požarom barake v Idriji pa je zagorelo na balkonu večstanovanjskega objekta v Milanovi ulici v Kobaridu. Bovški policisti so ugotovili, da so se vnele smeti, v katerih naj bi bili tudi cigaretni ogorki. Ogenj se je nato razširil še na leseno ograjo, ki ločuje balkona dveh stanovanj, in lesena polkna balkonskih vrat. Stanovalci in kobariški gasilci so pogasili leseno balkonsko ograjo in preventivno pregledali stanovanjske prostore ter jih prezračili.

Včeraj pa so z novogoriške policijske uprave sporočili, da bovški policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin požara na balkonu večstanovanjske stavbe. Kot so pojasnili, zbirajo informacije, s katerimi bodo ali potrdili ali ovrgli sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

DC


Najbolj brano