Maribor razred zase

V nedeljo se je z drugim zaporednim zmagoslavjem Maribora končal letošnji slovenski pokal v dvoranskem nogometu. Bronx s Škofij se je na začetku finala dobro upiral, v polfinalu pa je nase opozoril tudi drugoligaš Gorica.

Maribor je še drugič zapored osvojil slovenski pokal v 
dvoranskem nogometu. Foto: Nzs
Maribor je še drugič zapored osvojil slovenski pokal v dvoranskem nogometu. Foto: Nzs

PODČETRTEK > Državni prvaki iz Maribora so potrdili kakovost, a so se morali vsaj v prvem polčasu finala pošteno spotiti. Primorci so namreč začeli odločno, z natančnim udarcem prvega strelca lige Slavena Radiškovića tudi povedli, nato pa so Mariborčani pokazali svojo premoč. Na koncu so to potrdile tudi individualne nagrade, ki so jih prejeli Mariborčani Matej Fideršek (najboljši igralec), Žiga Čeh (strelec) in Damir Puškar (vratar). Primorci so zdržali do enajste minute, v kateri so Štajerci prvič povedli. Nato je razlika začela naraščati. Gol Nika Zajca pred odmorom (za 2:4) je bil le preblisk. V drugem polčasu so Škofjoti nadaljevali zelo borbeno, a terenske premoči niso uspeli tudi učinkovito uveljaviti. Slednjič so šli na vse ali nič z vratarjem v polju, kar pa so v obrambi fizično močnejši in v protinapadih tehnično boljši Mariborčani izkoristili za povečanje prednosti.

“Čestitam fantom za preboj v finale. Začeli smo super, tekma pa se je prelomila sredi drugega polčasa. Ko se je naš zaostanek povečal na tri gole, nas je zmanjkalo,” je po tekmi povedal primorski trener Dino Krivičič. Izkušeni nogometaš Bronxa Rok Grželj je dodal: “Maribor je bil boljši. Mi smo skušali presenetiti s pressingom, ki pa nam je uspeval le, dokler nam niso pošle moči.”

Rezultati zaključnega turnirja slovenskega pokala, finale - Bronx : Maribor 2:6 (2:4); strelci - 1:0 Radiškovič (3), 1:1 Fideršek (7), 1:2 Kraljič (11), 1:3 Čeh (14), 1:4 Hasanbegović (17), 2:4 Zajc (18), 2:5 Fideršek (27), 2:6 Fideršek (39); polfinale, Bronx : Gorica Futsal klub 4:1(1:0); strelci - 1:0 Radiškovič (16), 2:0 Radiškovič (26), 2:1 Žarič (27), 3:1 Zajc (30), 4:1 Vanceta (35, ag.); Maribor : Sevnica 4:2 (0:0, 2:2, k. streli 2:0).

V polfinalu se je solidno predstavila tudi Gorica, ki je po pokalnem slavju pred osmimi leti zaradi denarnih težav skoraj propadla. Članska ekipa, ki je ponovno zaživela v prejšnji sezoni, se je Bronxu z izkušnjami nekdanjim reprezentantov Slaviše Goranovića in Alena Pertovta solidno upirala. Novogoričani so mrežo ohranili nedotaknjeno skoraj do konca prvega polčasa, tekmo pa je z dvema zadetkoma odločil učinkoviti Slaven Radišković. Gorica je bila po golu Dražena Žariča nevarna še do sredine drugega polčasa, za kaj več pa je zmanjkalo moči in znanja.

“Kljub porazu ne smemo biti razočarani. Igranje v polfinalu je nagrada za ves trud, ki smo ga vložili v to sezono,” je ob slovesu od tekmovanja dejal novogoriški trener Slaviša Božič. IM


Najbolj brano