Porast hotelskih nočitev

Božično-novoletni prazniki so hotelirjem v piranski občini prinesli petodstotno rast hotelskih nočitev.

Tudi v božično-novoletnih praznikih je Portorož obiskalo več turistov kot v prejšnjih letih. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Tudi v božično-novoletnih praznikih je Portorož obiskalo več turistov kot v prejšnjih letih. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > V Portorožu in Piranu so leto zaključili leto z 1,18 milijona hotelskih nočitev. K temu so prispevali tudi prazniki ob koncu leta, ko so bile zmogljivosti dobro zasedene. Poleg hotelskih gostov je tedaj destinacijo preplavilo tudi mnogo dnevnih obiskovalcev, ki so jih pritegnile številne prireditve, od božično-novoletnega sejma, festivala penin, silvestrovanja v Piranu do novoletnih skokov v morje in ognjemeta.

Od božiča do 1. januarja so v občini Piran zabeležili dobrih 28.800 hotelskih nočitev oziroma šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Slaba tretjina gostov je bila domačih, 70 odstotkov pa pa tujih nočitev.

Na silvestrovo so našteli 5090 hotelskih nočitev, kar je štiri odstotke več kot lani. Od tega je bilo kar 87 odstotkov tujcev. Zasedenost hotelov na vsej destinaciji je bila v povprečju 90-odstotna, mnogi so bili tudi polno zasedeni.

V decembru so našteli dobrih 55.000 hotelskih nočitev, kar je štiri odstotke več kot decembra lani. Uspešno pa je bilo tudi vse lansko leto. Hoteli občine Piran so ustvarili 1,176.500 nočitev, kar je pet odstotkov več kot leta 2015. Od tega je bila slaba tretjina domačih nočitev in 71 odstotkov tujih nočitev (za sedem odstotkov več kot leto poprej). K temu je treba prišteti še okoli 300.000 nočitev v ostalih namestitvenih zmogljivostih. SR


Najbolj brano