Izolani klonili

Rokometaši Krke so v 11. krogu 1. slovenske lige v gosteh premagali Istrabenz Pline Izolo s 26:18 (12:10).

Borut Hren, trener RD Istrabenz plini Izola

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Borut Hren, trener RD Istrabenz plini Izola  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Zadnjeuvrščeni rokometaši iz Izole so po pričakovanju klonili proti ekipi z vrha lestvice. Domači so bili sicer dokaj enakovreden tekmec večji del prvega polčasa, ko so po začetnem zaostanku prišli do izida 5:5 in 6:7, gostje pa so si nato ob koncu prvega dela priigrali majhno prednost, ki jo je le na -2 znižal Mladen Radojević.

Nadaljevanje je bilo nato precej podobno. Izola je bila blizu do sredine drugega dela, ko je zaostajala s 15:16, potem pa se je domačim ustavilo v napadu. Deset minut so neuspešno skušali doseči zadetek, v tem času pa je Krka nanizala pet golov. Pri 22:17 v 55. minuti je bilo tako že jasno, da bosta točki odšli na Dolenjsko. Zmagovalci so imeli tri razpoložene strelce, osem golov je dosegel Timon Orlič, po sedem pa Jan Jurečič in Grega Okleščen, pri Izoli je bil s šestimi najučinkovitejši Jakob Vukovič.

Izolska ekipa bo v naslednjem krogu 19. novembra gostila Trimo Trebnje, Krka pa bo že 16. novembra gostovala v Ribnici.

> Dvorana Kraška, sodnika Pajič (Krško), Pirc (Hrpelje).

> Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič, Stopar 1 (1), Božič 2, Beganovič, Zorič-Stepančič, Selišnik, Čolić, Žgavec 2, Logar, Vuković 6, Poberaj-urh 2, Radojević 3, König, Redžič 2, Madžarevič.

> Krka: Nunčič, Rašo 3, Jurečič 7 (3), Lavrič, Didovič, Okleščen 7, Pršina, Tomić, Irman, Jakše, Rašo, Bezgovšek, Orlič 8, Adamčič 1, Klobčar.

> Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 2 (1), Krka 3 (3).

> Izključitve: Istrabenz Plini Izola 10, Krka 10 minut.

> Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano