V novi številki Primorskih novic preberite

“Razlagam si, da so me odpustili zato, ker sem opozarjal na nepravilnosti. Začelo se je s pogostim klicanjem na intervencijo v času, ko sem bil prost, potem so me razporedili v kazenski vod Markovec, kot smo mu rekli, saj tam nismo imeli ne pitne vode ne sanitarij. Na koncu sem dobil še odpoved,” pripoveduje Oliver Marković. Nekdanji varnostnik Sintala Obala je skupaj s še dvema takratnima sodelavcema uspel na sodišču dokazati, da so ga odpustili nezakonito.

Oliver Marković Foto: Nataša Čepar
Oliver Marković Foto: Nataša Čepar

Od šole do inkubatorja

Sežanski Inkubator pod svojim okriljem združuje 52 podjetij, pred kratkim pa sta se jima pridružila še prva fotografa, Andrej Murovec in Egidij Rodica, ki sta v prostorih uredila fotografski studio.

Zbili so ga in vklenili

Policisti so pred dnevi dobili prijavo, da v parku na klopci sedi moški s puško.

Vložena obtožnica za posilstvo 17-letnice

Leto po dogodku je spisana obtožnica zoper reševalca, ki sta na plaži posilila 17-letnico.

Manj grozdja, a vino bo odlično

Poslovanje Agroinda v stečaju je dobro, plače so redne.

Včasih izguba trga, danes ptič kosec

Če so na Bistriškem kmetje včasih sejali žita na več kot 500 hektarjih, jih danes samo še na borih 70 hektarjih, pa tudi ta številka se iz leta v leto manjša.

Lucijska knjižnica nič več Casinojeva najemnica

“Vsekakor je to pozitivna zgodba. Občina bo lahko kot lastnik končno opravila nujna vzdrževalna dela. Tudi dolgoročno - če bo nekoč prišlo do izgradnje nove knjižnice - bo občina zagotovo lahko koristno uporabila te prostore, saj drugih v Luciji pravzaprav nima,” meni ravnateljica Mestne knjižnice Piran Oriana Košuta Krmac.

Gorenjska banka kmalu lastnica tudi na Rudi

Gorenjska banka, ki ima v lasti glavnino površin na trikotniku pri hotelu Delfin, bo v Izoli v kratkem lastnica tudi 54.026 kvadratnih metrov zemljišč na območju Rude.


Najbolj brano