Povečali bodo nogometno igrišče

V Divači bodo nogometno igrišče zaradi neustreznosti razširili s približno 5260 na 7800 kvadratnih metrov, saj bo le tako ustrezalo pogojem za tekme in primerno uporabo.

Občina se pripravlja na širitev in obnovo nogometnega 
igrišča v Divači.  Foto: Lea Kalc Furlanič
Občina se pripravlja na širitev in obnovo nogometnega igrišča v Divači.  Foto: Lea Kalc Furlanič

DIVAČA > “Naši mladi nogometaši, vključeni v Nogometni klub Jadran-Železničar, ki igrajo v prvi ligi, na divaškem nogometnem igrišču ne morejo igrati tekem. Igrišče je preozko, zato jih moramo voziti v Krvavi Potok. V občini smo se zato odločili, da bomo divaško igrišče povečali. Prijavili smo se na razpis šolskega ministrstva, ki lahko, če smo izbrani, investicijo sofinancira do vsote 40.000 evrov,” pojasnjuje divaška županja Alenka Štrucl Dovgan.

Oktobra bodo izvedeli, ali so na razpisu uspeli. Da z gradnjo po nepotrebnem ne bi zamujali, pa je občina, da bi dobila primernega izvajalca del, že objavila javno naročilo. Rok za oddajo ponudb bo potekel v četrtek.

Na nogometnem igrišču nameravajo porušiti obstoječe ograje, demontirati tribune in porušiti temelje, prestaviti razsvetljavo, nasuti plato za širitev igrišča ter ga utrditi. Ob tem bo potrebna še zatravitev, postavitev nove ograje, na novi lokaciji bodo na novo zgradili tudi tribune.

Poleg tega bodo uredili tudi nekaj nove opreme: namestili bodo novo razsvetljavo, dva nova gola in nove klopi za rezervne igralce ter športni semafor. Razpis za dobavo opreme je bil na portalu javnih naročil objavljen prejšnji teden, včeraj je občinska uprava odprla prispele ponudbe.

Na občini si želijo, da bi dela začeli sredi oktobra in jih v enem mesecu tudi končali. Če na razpisu šolskega ministrstva ne bodo izbrani, bo vsa dela in opremo plačala občna sama. LKF


Najbolj brano