Ovir zoper petindvajsetice še nekaj časa ne bo

Potem ko so se pobudniki ureditve problematike divjanja mopedistov po koprskem mestnem jedru že veselili hitrega odziva koprskega župana Borisa Popoviča in napovedi, da bodo po nekaterih ulicah postavili mehanske ovire, so se te namere izkazale za prenagljene.

Ovire so v Kidričevi ulici  najprej postavili, potem pa jih 
odstranili. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Ovire so v Kidričevi ulici najprej postavili, potem pa jih odstranili. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Bodo torej na Kidričevo ulico ob palači Totto ex Gavardo vrnili mehanske ovire, ki so jih postavili minuli petek in z njimi želeli voznikom motornih koles preprečiti nevarno vožnjo? “Ne, dokler občani ne bodo dali soglasja,” odgovarjajo v kabinetu koprskega župana Borisa Popoviča. S tem dajejo vedeti, da so nam v komunalnem podjetju Marjetica nedavno posredovali iz trte zvito pojasnilo, češ da so ovire odstranili začasno, dokler se ne strdi beton.

“O tem, kje bodo ovire postavljene, se še dogovarjamo,” dodajajo v županovem kabinetu. Rokov, do kdaj jih bodo postavili, si, očitno, niso zastavili. Konservatorski svetovalec Bruno Purger iz piranske enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine nam je namreč pojasnil, da so prometni znaki in fizične ovire v mestnih jedrih s stališča varuhov kulturne dediščine moteči in bi se jim bilo najbolje izogniti.

EB


Najbolj brano