V Belgiji napadalec z mačeto nad policistki

V belgijskem mestu Charleroi je napadalec z mačeto danes ranil dve policistki. Napadalca je ustrelil in ranil tretji policist, je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisala tamkajšnja policija. Napadalec je bil huje ranjen in je nato v bolnišnici podlegel poškodbam.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

BRUSELJ > Kot poročajo tuje tiskovne agencije, naj bi napadalec med napadom vzklikal: “Allahu Akbar!”, kar v arabščini pomeni Bog je velik. Do napada je prišlo pred glavno policijsko postajo v mestu, ki leži 50 kilometrov južno od Bruslja.

Ena od policistk ima globoke vreznine na obrazu in so jo odpeljali v bolnišnico, druga je bila lažje ranjena, poroča belgijska tiskovna agencija Belga.

Območje so za javnost zaprli.

Napad sta že obsodila belgijski premier Charles Michel in notranji minister Jan Jambon, ki je izrazil podporo policistom, njihovim svojcem in kolegom. Belgijski strokovnjaki za grožnje ocenjujejo razmere, je dodal.

Incident se je zgodil po vrsti napadov z noži in orožjem v več evropskih državah v zadnjih tednih, med katerimi so bili nekateri povezani s terorizmom, spominja nemška tiskovna agencija dpa.

V Belgiji sicer še vedno velja druga najvišja stopnja ogroženosti, saj razmere po terorističnih napadih v Bruslju 22. marca, v katerih je bilo ubitih več kot 30 ljudi, še ostajajo napete.

BBC navaja, da je bil Charleroi baza nekaterih džihadistov, ki so bili vpleteni v omenjeni napad v Bruslju in teroristični napad v Parizu novembra lani.

STA


Najbolj brano