Nič več goščava

V začetku poletja smo v Primorskih novicah opozorili na povsem zaraščeno in neprehodno sprehajalno-učno pot ob hudourniški strugi med Markovcem in Žusterno. Koprsko komunalno podjetje Marjetica je medtem poskrbelo za obsežno čistilno akcijo, saj so temeljito pokosili in porezali rastje.

Predsednik KS Žusterna Igor Čurin je zadovoljen, da se je  
znova možno sprehajati  v hladu drevesnih krošenj.  Foto: Nataša Hlaj
Predsednik KS Žusterna Igor Čurin je zadovoljen, da se je znova možno sprehajati v hladu drevesnih krošenj.  Foto: Nataša Hlaj

ŽUSTERNA > Bližnjica od Krožne ceste do Gozdne poti tako zdaj zopet nudi prijeten poletni sprehod v hladu dreves. Čeprav so v koprski občini menili, da bi morala za urejanje hudournika skrbeti država, natančneje direkcija za vode, pa se njihovi uradniki s takšno razlago niso strinjali. Kljub očitnemu razhajanju v stališčih, so se v občini odločili presekati birokratski vozel in so Marjetici naročili vzdrževalna dela v okviru podobnih posegov na brežinah ostalih vodotokov.

Odločitev se je obrestovala, saj so krajani znova dobili sprehajalno pot, ki so jo že pred desetimi leti z udarniško delovno akcijo uredili prav sami. Predsednik sveta KS Žusterna Igor Čurin je zadovoljen, saj meni, da se je občina res hitro odzvala in priskočila na pomoč.

Čurin napoveduje, da se nameravajo z Marjetico dogovoriti še za namestitev nekaj kamnitih stopnic na vstopu v območje hudournika na Gozdni poti. “Tako bo dostop lažji, saj zdaj teren tam nekoliko drsi,” pravi Čurin. Upa, da bo tudi v prihodnje poskrbljeno za vzdrževanje grape in ne razume, kako se lahko država tako očitno izmika svojim odgovornostim.

NH

O tem smo pisali:

Nekoč urejena sprehajalna pot, danes zaraščena džungla


Najbolj brano