V parku še škuljači

V bližini šempetrskega športnega parka so v sredo zvečer odprli nov športni objekt, igrišče za škuljanje, ki je hkrati prostor za druženje.

Igrišče za škuljanje bo pritegnilo tudi  ljubitelje drugih iger, saj 
je prostor  primeren  za druženje. Foto: Davorin Koron
Igrišče za škuljanje bo pritegnilo tudi ljubitelje drugih iger, saj je prostor primeren za druženje. Foto: Davorin Koron

ŠEMPETER > Za ureditev prostora je v sodelovanju z občino poskrbela skupinica zanesenjakov, navdušenih nad značilnim primorskim športom, zbranih v škuljaški ekipi VRŠE (Vrtojba-Šempeter) ki jih vodi Franc Blaško.

“Dela na neravnem in povsem zaraščenem zemljišču smo se v sodelovanju z občino Šempeter-Vrtojba lotili oktobra lani, konec aprila letos smo jih le še zatravili,” je ob otvoritvi nove pridobitve povedal Franc Blaško. Za večja zemeljska dela je poskrbela občina, vse drugo pa so prevzeli na svoja pleča domačini.

Lepo zeleno površino obkroža drevje, ki nudi prijetno zavetje. Prostor je primeren tudi za druge igre, za družinska in podobna druženja. Kasneje naj bi občina poskrbela za napeljavo vode in elektrike, razmišljajo pa tudi o postavitvi manjšega objekta.

Vsekakor gre za zanimivo dopolnitev bližnjega športnega parka, ki je namenjen predvsem mladim. Ob odprtju igrišča so športne površine preizkusili številni škuljači iz sosednjih društev: ŠD Škulja Vogrsko in društva Kago iz Bilj. Strinjali so se, da gre za enega lepših in za igro bolj primernih tovrstnih prizorišč.

Več o škuljanju kot priljubljeni prostočasni dejavnosti v jutrišnji Soboti. DK


Najbolj brano