V Izoli začel veljati nov parkirni režim

Včeraj je v Izoli začel veljati nov parkirni režim na plačljivih parkiriščih, s katerim želi Komunala Izola povečati pretočnost prometa in omogočiti prosta parkirna mesta tako izolskim voznikom kot obiskovalcem.

IZOLA > Občani oziroma prebivalci s stalnim prebivališčem v občini Izola imajo možnost zakupa mesečnega abonmaja po ceni deset evrov. Abonma za osebe, ki v Izoli nimajo stalnega prebivališča, pa znaša 20 evrov mesečno.

Z uvedbo novega parkirnega režima želijo uporabnikom olajšati dostopnost do širšega mestnega jedra, povečati pretočnost prometa in hkrati izboljšati pogoje bivanja za prebivalce, sporočajo iz Komunale Izola.

Na vseh, z mirujočim prometom najbolj obremenjenih območjih, je vzpostavljen parkirni režim, ki omogoča kratkotrajno brezplačno parkiranje, z označitvijo prihoda in možnost parkiranja z mesečnim abonmajem. Novosti so vpeljali na parkirišču ob stadionu, ob Pittonijev ulici, parkirišču ob gostilni Sonja, parkirišču pri balinišču Arrigoni, parkirišču ob izolskem pokopališču, na bočnih parkirnih mestih na Tomažičevi ulici in parkirna mesta nasproti restavracije Rainieri ter parkirišče pri TPC Livade. Parkirišče za avtodome so premestili iz parkirišča pri ladjedelnici na parkirišče v Simonovem zalivu (na koncu Tomažičeve ulice). Na velikem parkirišču pri ladjedelnici, bo po novem možno tudi enourno parkiranje za katerega bodo obiskovalci odšteli pol evra.

Spletno uredništvo


Najbolj brano