Premierna predstava lipiške jahalne šole tudi priložnost za ogled nove podobe Lipice

Popoldne bo v Lipici premierna predstava lipiške šole klasičnega jahanja, ki bo nato redno na sporedu do konca oktobra. Premierna predstava pa bo tudi priložnost za ogleda Kobilarne Lipica v prenovljeni podobi, ki bo obiskovalcem nudila tudi drugačno, bolj pristno doživetje Lipice, pravi strokovni vodja kobilarne Janez Rus.

Lipiška šola jahanja Foto: Tina Čič
Lipiška šola jahanja Foto: Tina Čič

LIPICA > Današnja otvoritvena predstava je namenjena prikazu tradicionalne lipiške jahalne šole, z njo pa želijo obiskovalce opozoriti tudi na vse ostalo, kar v Lipici lahko ponudijo, je pojasnil Janez Rus.

“Letos je v tem smislu prav posebno leto,” dodaja. Po obsežnih obnovah stavbnih elementov lipiškega kulturnega spomenika, torej graščine in muzejskega kompleksa, so namreč opravili temeljite posege tudi v kulturno krajino z ureditvijo številnih poti in vseh drevoredov.

Na ta način bodo obiskovalcem poslej omogočili bistveno večji obseg ogleda kobilarne in s tem tudi povsem drugačno doživetje kobilarne, saj bodo obiskovalci zdaj tu lahko preživeli cel dan, se sprehodili po obnovljenih delih Lipice “in na ta način veliko pristneje doživeli vse, kar Kobilarna Lipica premore”.

Tako kot vsako leto bodo predstave jahalne šole na sporedu vse do oktobra, v aprilu ob nedeljah, nato pa od maja do septembra trikrat tedensko, in sicer ob torkih, petkih in nedeljah.

STA


Najbolj brano