Osel bežal po Bovcu

Najprej so ga lovili policisti, pa so poklicali pomoč, nato so ga lovili še domačini in gasilci ter ga naposled ujeli. Kaj je pičilo osla, da se je v sredo zjutraj sprehajal po bovških cestah in ulicah, lahko samo ugibamo. Trmastega “moša” so ujeli pri stanovanjskih blokih in poklicali lastnika.

Za osla in voznike skozi Bovec se je avantura srečno končala. Foto: Pgd Bovec
Za osla in voznike skozi Bovec se je avantura srečno končala. Foto: Pgd Bovec

BOVEC > Sredina nočna avantura bovškega moša, kot Bovčani rečejo oslu, se je začela nekaj pred tretjo uro zjutraj, ko so policisti na cesti sredi mesta naleteli na osla. Ker je hodil po cesti, so ga hoteli ujeti, vendar jim je zbežal proti Dvoru. Policisti so ocenili, da mu sami ne bodo kos, zato so poklicali na pomoč okrepitve.

Trije bovški gasilci so se odzvali na klic regijskega centra, vstali iz toplih postelj in se odpravili na nenavaden lov. S seboj so vzeli vrv in takoj poklicali tudi domačina, za katerega so vedeli, da ima osla. Žal osel ni bil njegov, je pa domačin vseeno še sam priskočil na pomoč.

Obroč okoli osla so uspešno “stisnili” pri stanovanjskih blokih na Brdih, kljub temu jim je zbežal in se skušal pritajili še za enim blokom, nato pa so ga uspešno ujeli z vrvjo, ga zavezali in obvestili lastnika. Tačas so namreč ugotovili, čigav je. Kot so ugotovili, je osel zbežal iz ograde nad Bovcem in se odpravil po cestah proti nižjim delom mesta. Domnevajo, da se je hotel vrniti v ogrado pod Bovec, v kateri je preživel poletje in jesen. Lastnik ga je prijel in odpeljal domov, gasilci, policisti in domačini pa so se oddahnili. DC


Najbolj brano