Komenski sejem privabil številne obiskovalce

Kljub meglenemu vremenu je bilo v Komnu na božičnem sejmu veselo. Družba, plesalci, koncerti, stojnice in seveda prihod dedka Mraza so privabili veliko obiskovalcev. “Končno se nekaj dogaja,” je bilo slišati iz njihovih ust.

Mlade in malo manj mlade je najbolj zanimal prihod dedka 
Mraza.



 Foto: Petra Mezinec
Mlade in malo manj mlade je najbolj zanimal prihod dedka Mraza.  Foto: Petra Mezinec

KOMEN > “Z odzivom ljudi smo zelo zadovoljni in upamo, da prvi sejem ne bo zadnji,” je v imenu komenske vaške skupnosti po prireditvi povedala Kristina Božič. Komen so v prazničnih dneh kar dvakrat ovili v pestro dogajanje - na božični večer, ko so prižgali lučke na drevesu na placu, in v soboto, ko so sejem obogatili z bogatim spremljevalnim programom na več različnih lokacijah.

Več kot dvajset stojničarjev je bilo z vzdušjem in izkupičkom zadovoljnih. “Na sejmu smo se predstavili stojničarji s svojimi kvalitetnimi in domačimi izdelki. Kot domačinka zelo podpiram vsako dogajanje v vasi in bi res pohvalila organizatorje,” je povedala Tadeja Rodman, ki ustvarja punčke iz sivke.

Posebnost komenskega dogodka je bila, da so v dogajanje vključili tudi gostince. “Z veseljem smo se odzvali povabilu, saj je vsako dogajanje v vasi za nas priložnost,” nam je povedala Jelka Rener iz picerije Na Brdu. Na prireditvenem prostoru so prodajali kuhano vino in nekaj domače hrane.

A največ navdušenja je med najmlajšimi povzročil prav dedek Mraz, ki se je na prizorišče med barom Paradiso, komensko cerkvijo in gasilskim domom pripeljal kar s starodobnikom.

Pred prihodom dedka Mraza je zbrane dobro ogrela plesna skupina Be Funky, za animacijo pa so poskrbeli prostovoljci Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano