Socceros boljši od mladcev

Ajdovski malonogometni navdušenci so praznično športno mrtvilo izkoristili za organizacijo tretjega novoletnega turnirja v Dobravljah, na katerem je v konkurenci 12 ekip slavil Socceros iz Vipave.

Takole sta se v finalu merili moštvi Navara (beli) in Socceros 
(rumeni). Foto: Igor Mušič
Takole sta se v finalu merili moštvi Navara (beli) in Socceros (rumeni). Foto: Igor Mušič

DOBRAVLJE > Praznično malonogometno dogajanje je lepo napolnilo tribune v športni dvorani OŠ Dobravlje, kjer so ajdovski malonogometni navdušenci Emil Djukić, Matjaž Jazbar in Andrej Vanceta že tretjič organizirali novoletni turnir petčlanskih ekip. Tokrat so privabili 12 ekip iz Vipavske doline, Goriške, Krasa in Idrije. Po 12 predtekmovalnih dvobojih v štirih skupinah so sledile izločilne tekme za najboljšo osmerico.

Priložnost za lov na enega od treh pokalov za najboljše so si priigrali Vrhpolje, Socceros, Navara in Athletico iz Nove Gorice. Vipavski Socceros je gladko odpravil Vrhpoljce (5:0), Navara pa je bila boljša od Athletica (3:1). Dobitnika pokala za tretje mesto so odločili kazenski streli, kjer je bil natančnejši Athletico.

Za zmagovalni pokal sta se pomerila Socceros iz Vipave in idrijska Navara, sicer najmlajša ekipa turnirja. Vipavci so imeli s hitrimi mladci na začetku sicer težave, a so v drugem polčasu unovčili večjo vzdržljivost in kolektivno igro ter zmagali s 4:1, v svojih vrstah pa so imeli tudi prvega strelca turnirja Gorana Markoviča. Drugouvrščena Navara se lahko pohvali z najboljšim vratarjem Martinom Marcem, za najboljšega igralca turnirja pa je bil izbran Klemen Sluga (Vrhpolje). IM


Najbolj brano