Kdo so zmagovalci letošnjega Boffa?

Na devetem filmskem festivalu Bovec Outdoor Film Festival (BOFF) so včeraj razglasil najboljše filme v treh kategorijah ter najboljšega po izboru občinstva. Tako ljubljenec žirije kot občinstva je bil film Suri, ki govori o afriškem ljudstvu, ki se bori za svoj tradicionalni način življenja.

Izsek iz nagrajenega slovenskega kratkometražca Zakaj?
Izsek iz nagrajenega slovenskega kratkometražca Zakaj? 

BOVEC > Suri slovaškega avtorja Pavola Barabaša, ki je na Boffu slavil tudi leta 2009, je najboljši film v kategoriji Narava in ekologija po mnenju štiričlanske žirije, ki so jo sestavljali domači filmski ustvarjalci Kaja Trkman, Tomaž Šantl, Katja Pokorn in Mitja Legat.

Najboljši film v kategoriji do 15 minut dolgih športnih filmov je slovenski kajakaški film Zakaj? (Why?) avtorja Roka Rozmana, ki govori o svoji kajakaški avanturi v Argentini in Čilu. Radovljičan Rozman je olimpijec v veslanju v četvercu brez krmarja z OI v Pekingu 2008 in član bronastega četverca brez krmarja na SP 2009 v Poznanu.

Najboljši film v kategoriji daljših športnih filmov pa je kanadski smučarski film Sončni mrk (Eclipse) Anthonyja Bonella. Film govori o uresničevanju zamisli fotografa Reubena Krabbeja - fotografirati smučanje na Arktiki med sončevim mrkom. Bonello je bil na Boffu že zmagovalec v kategoriji Narava leta 2013 s filmom Stand.

Spletno uredništvo


Najbolj brano