V novi številki Primorskih novic preberite

Področje brezpilotnih zračnih plovil doživlja razcvet in težko je napovedati, kakšne bodo razmere čez nekaj let.

Področje brezpilotnih zračnih plovil doživlja razcvet  in težko 
je napovedati, kakšne bodo razmere čez  nekaj let. Foto: C-Astral
Področje brezpilotnih zračnih plovil doživlja razcvet in težko je napovedati, kakšne bodo razmere čez nekaj let. Foto: C-Astral

Že danes brezpilotni letalniki sodelujejo v vojaških operacijah in tako varujejo življenja vojakov, uporabni pa so tudi za mapiranje, fotografiranje in snemanje iz zraka, izvajanje nadzora, v industriji, kmetijstvu, celo zavarovalništvu.

Predreferendumski plakat v glasbeni šoli je razburil duhove

Plakat s povabilom SDS in NSi na predreferendumsko okroglo mizo s pozivom, naj ljudje glasujejo proti noveli zakona o zakonski zvezi, je na oglasni deski tolminske glasbene šole visel le kratek čas, a je kljub temu razburil duhove.

Miroslava Benedejčiča niso razrešili

Miroslav Benedejčič do nadaljnjega ostaja stečajni upravitelj družbe Mip. Za četrtek na povedane seje upniškega odbora, na kateri naj bi odločali o njegovi razrešitvi, namreč ni bilo.

Intereuropa išče kupce za nepremičnine

Koncern Intereuropa prihodnje leto načrtuje približno 137 milijonov evrov prihodkov in 6,3 milijona dobička iz poslovanja. Še naprej bodo tudi z oglaševanjem skušali najti kupce za nepremičnine, ki jih ne potrebujejo.

“Moja beseda ima toliko vpliva, kolikor mi ljudje verjamejo”

Bodeče žice na meji ne more odstraniti samo Slovenija, pravi Milan Kučan, prvi predsednik samostojne države. “Odstrani jo lahko le Evropska unija, s skupno aktivnostjo in skupno odgovornostjo, ki temelji na solidarnosti.”

Ambasada je upehana, a še pleše

Ura je že odbila polnoč. Industrijsko cesto na obeh robovih cestišča prekrivajo kolone avtomobilov, prispelih z vseh koncev Slovenije ter iz sosednjih držav. Trume ekstravagantno oblečenih in naličenih mladenk in mladeničev romajo v svojo zabaviščno meko. Takšni prizori so bili konec devetdesetih in v minulem desetletju v Izoli ob koncu tedna nekaj povsem običajnega.

Zoper “avtoritarno in nestrokovno” ministrico

Ker premier do četrtka ni razrešil ministrice za kulturo, bo v petek odstopila večina članov Nacionalnega sveta za kulturo.


Najbolj brano