V novi številki Primorskih novic preberite

“V Italiji že leta živimo s povečanim tokom migracij, predvsem na Siciliji in na jugu države. Pa to ni povzročilo zmanjšanja števila turistov. Sicilija je še vedno polna turistov in so vedno zaželeni,” je na vprašanje o morebitnem negativnem vplivu bodeče žice za turizem v Istri danes odgovorila direktorica 4. cone italijanske mejne policije Irene Tittoni. Tudi direktor koprske ter direktorja puljske in reške policijske uprave sta zagotovila, da žica ne bo poslabšala sodelovanje policij.

“V Italiji že leta živimo s povečanim tokom  migracij, predvsem 
na Siciliji in na jugu države.  Pa to ni povzročilo zmanjšanja 
števila turistov.  Sicilija je še vedno polna turistov in so vedno  
zaželeni,” je na vprašanje o morebitnem  negativnem vplivu 
bodeče žice za turizem v  Istri danes odgovorila direktorica 4. 
cone  italijanske mejne policije Irene Tittoni. Foto: Danijel Cek
“V Italiji že leta živimo s povečanim tokom migracij, predvsem na Siciliji in na jugu države. Pa to ni povzročilo zmanjšanja števila turistov. Sicilija je še vedno polna turistov in so vedno zaželeni,” je na vprašanje o morebitnem negativnem vplivu bodeče žice za turizem v Istri danes odgovorila direktorica 4. cone italijanske mejne policije Irene Tittoni. Foto: Danijel Cek

Marina čaka novo ponudbo za park Sonce

Čeprav je piranski župan Peter Bossman napovedal, da se bo s trdo roko pogajal v sporih s Hoteli Bernardin in Marino Portorož, je - kot kaže - vendarle pripravljen na milejše tone. Potem ko se je pred kratkim srečal s predsednikom uprave hotelov na Bernardinu Kristjanom Staničićem, je zdaj občinsko pogajalsko skupino napotil tudi v portoroško marino.

Prodajali so neregistrirano zdravilo

Veterinarji uprave za varno hrano in veterinarstvo so po julijski preiskavi v podjetju Apis M&D z Vrhnike, ki pripravlja pripravke za zdravljenje varoze, na pristojno sodišče naznanili sum nepravilnosti v družbi, odgovorno osebo pa bodo tudi kazensko ovadili, so danes sporočili iz uprave.

Zaradi Ribe drugi rebalans izolskega proračuna

Do danes bi morala izolska občina podjetju Riba plačati 1,070 milijona evrov. A tega ni naredila, ker mora občinski svet najprej sprejeti rebalans letošnjega proračuna. V njem bodo predvideli novo zadolžitev, čeprav je bil župan Igor Kolenc še pred enim tednom prepričan, da to ne bo potrebno.

Šel je v svet, zdaj bi ga pripeljal domov

Podjetnik, fotograf, snemalec, popotnik, podpredsednik BNI Sontius in soustanovitelj Zavoda za turizem Vipavski Križ Ljubo Žgavc vedno prisluhne naključjem, ki jih spoštuje in po katerih se ravna. Zato je njegovo življenje polno preobratov. Iz avtomehanične delavnice se je preselil v videoteko, namesto klešč v roke vzel kamero, kot popotnik in turist je spoznaval svet in odkril, da se številne zgodbe ponujajo doma.

Kmalu sodbi v zadevi Ronket

Za lastnike stanovanj na Vojkovi ulici, ki od Stanovanjskega sklada Mestne občine Nova Gorica in družbe Stan-ing zahtevajo, naj popravita njihova domnevno slabo zgrajena stanovanja, bo kmalu prišla ura resnice. Na sodišču sta se namreč zaključila dva postopka - eden brez izvedenskega mnenja, drugi pa ob vztrajnem oporekanju kakovosti izvedenkinega dela. Sodba bo pisna.

Nujno asfaltiranje edine obvoznice

Z obnovo v povodnji leta 2012 poškodovane Plajerjeve brvi v spodnji Trenti je trentarska dolina veliko pridobila. Po njej je zdaj z glavne ceste varen dostop do vikenda in obsežnih kmetijskih zemljišč. Pomembna pa je tudi za turizem, ker omogoča dostop do soške poti, ki poteka po levem bregu reke.

Računajo na evropski denar

Ilirskobistriški proračun v prihodnjem letu poleg dvomilijonske razlike med prihodki in odhodki, ki jo bo treba zapolniti z zadolževanjem, prinaša dobrih osem milijonov evrov za naložbe v občini. Svetnike, ki so osnutek proračuna sicer sprejeli, pa je skrbelo, če se zaradi preoptimističnih napovedi glede črpanja evropskega denarja za nekatere projekte ne bo treba še bolj zadolžiti.

Kmalu nova sodba v zadevi Stavbenik

Ponovno sojenju Dušanu Črnigoju, nekdanjemu prvemu možu propadlega Primorja, zaradi zlorabe položaja pri pripojitvi Stavbenika Primorju gre h koncu. Po zaslišanju Braneta Podborška, izvedenca računovodske stroke, na prejšnji glavni obravnavi, ki je zatrdil, da s pripojitvijo ni bil oškodovan nihče, je sodišče danes pregledalo še kopico listinskih dokazov. Sodba bo znana v začetku prihodnjega leta.


Najbolj brano