V novi številki Primorskih novic preberite

V Dutovljah se je v petek na travniku blizu vasi nenadoma odprla več kot osem metrov globoka in pet metrov široka luknja. “V gozdu tam zgoraj sem nabiral gobe, nakar sem zaslišal zvok. Kot da bi nekdo razkladal drva s prikolice,” nam je povedal Rudi Zelko iz Dutovelj, ki je dopoldne naletel na skrivnostno luknjo

V Dutovljah se je v petek na  travniku blizu vasi nenadoma  
odprla več kot osem metrov globoka in pet  metrov široka 
luknja. Foto: Petra Mezinec
V Dutovljah se je v petek na travniku blizu vasi nenadoma odprla več kot osem metrov globoka in pet metrov široka luknja. Foto: Petra Mezinec

Prvo leto županovanja Igorja Marentiča

Kadrovanje, zaostritev odnosov z večinskim delničarjem Postojnske jame in zapleti okrog občinske hčerinske družbe Postojna turizem, na projektnem področju pa predvsem nadaljevanje že zastavljenega, so najbolj zaznamovali prvo leto županovanja postojnskega župana Igorja Marentiča. Ta je v petek priznal, da je biti župan veliko težje, kot si je predstavljal ob kandidaturi, kljub temu pa meni, da je občina v zadnjem letu napredovala.

Sobota
> Pianist Ivan Skrt, vedno zvest resnici v glasbi
> Kajakaška odprava v Nepal
> Kako ohraniti pridelek čez zimo?

Svetili so se od živega srebra

Niz prireditev ob začetku prenove rudniške topilnice na čelu z veliko razstavo o njenem razvoju so v Mestnem muzeju pospremili s pogovorom s topilničarji. Živi jih le še prgišče in pogovor so namenili najbolj strupenemu delu - kerungi.

V Brdih razočarani nad letino oljk

Razlog za pričakovano pol manjšo količino od tiste v letu 2013 je toplo in sušno vreme v času cvetenja, zaradi česar so oljke odvrgle polovico cvetov. V Društvu oljkarjev Brda kljub temu snujejo nove projekte. Razmišljajo o čezmejnem festivalu oljkarstva, briški učni oljčni poti in Goriškem oljkarskem centru.


Najbolj brano