V Izoli iščejo nove zdravnike

V izolskem zdravstvenem domu z razpisom iščejo novega zdravnika splošne medicine. Novega zdravnika potrebujejo, ker sta zdravstveni dom pred kratkim zapustili dve redno zaposleni zdravnici. O razlogih direktor Evgenij Komljanec ne želi govoriti in se sklicuje na varovanje osebnih podatkov.

Zdravnici Alenka Prelc in Katja Diraka Rehar nista več 
zaposleni v ZD Izola. Za njune paciente bodo poskrbeli drugi 
zdravniki.  Foto: Mirjana Cerin
Zdravnici Alenka Prelc in Katja Diraka Rehar nista več zaposleni v ZD Izola. Za njune paciente bodo poskrbeli drugi zdravniki.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Na naše vprašanje, ali sta zdravnici Alenka Prelc in Katja Diraka Rehak še vedno zaposleni v izolskem zdravstvenem domu, Evgenij Komljanec odgovarja, da omenjeni zdravnici nista na seznamu zaposlenih. Njihove paciente so prevzeli drugi zdravniki. Kdaj sta odšli in zakaj in ali drži, da sta bili prisiljeni oditi? “V izolskem zdravstvenem domu potekajo določene kadrovske spremembe, vendar so podatki osebne narave in zato ničesar ne morem komentirati,” pravi Komljanec.

Med izolskimi pacienti je slišati, da omenjeni zdravnici že dlje časa nista delali in so ju nadomeščali drugi zdravniki. Obe naj bi bili na daljši bolniški odsotnosti, slišati pa je tudi, da so bili nekateri pacienti nezadovoljni z njuno oskrbo. “Oskrba naših pacientov ni vprašljiva, saj smo tako organizirani, da lahko ne glede na različne nepredvidljive dogodke vedno ustrezno poskrbimo zanje. Tudi tokrat je tako. Za paciente bo še naprej kakovostno poskrbljeno, bodisi z nadomeščanjem ali zaposlitvijo novih zdravnikov,” pravi Komljanec.

Ravno včeraj je izolski zdravstveni dom objavil razpis za zdravnika družinske medicine v splošni ambulanti. “Pričakujem, da se bo na razpis prijavilo kar nekaj kandidatov, saj je zanimanja za delo v izolskem zdravstvenem domu ves čas veliko,” pravi Komljanec. Novega zdravnika bi tako lahko zaposlili v nekaj mesecih. Za Izolane v izolskem zdravstvenem domu skrbijo štirje splošni zdravniki in dva koncesionarja, kar po Komljančevem mnenju zadostuje za ustrezno oskrbo Izolanov. Še bolj zadovoljen pa bi bil, če bi v zdravstveni mreži lahko dobili še kakšnega zdravnika več.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano