Prometni kaos v Ankaranu

Redarska služba bo v Ankaranu začela delovati šele enkrat jeseni, ko bodo urejene vse formalnosti o delovanju skupne redarske službe s piransko občino. Medtem pa v Ankaranu zlasti ob koncih tedna vlada popoln prometni kaos. Stanje bodo zdaj poostreno začeli nadzorovati policisti.

V ankaranski občini zlasti ob koncih tedna vozniki parkirajo 
praktično povsod. Ne zmenijo se za znake o prepovedi 
parkiranja,  glavna cesta pa se spremeni  v enosmerno. 
Policisti so napovedali dosledno kaznovanje.
V ankaranski občini zlasti ob koncih tedna vozniki parkirajo praktično povsod. Ne zmenijo se za znake o prepovedi parkiranja, glavna cesta pa se spremeni v enosmerno. Policisti so napovedali dosledno kaznovanje.  

ANKARAN > Ljudje parkirajo praktično povsod, na Debelem rtiču z avtomobili rinejo celo v vinograde. Zabasane so vse ceste, ki vodijo do morja, Jadranska cesta pa zaradi parkiranih avtomobilov postane bolj ali manj enosmerna.

“V poletnih mesecih glavna cesta med Valdoltro in Lazaretom postane enosmerna. Prometni kaos bistveno ogroža temeljno pravico občanov do ustreznih, človeku prijaznih okoljskih in bivanjskih razmer. Zahtevamo takojšnje ukrepe za izboljšanje prometnega kaosa, ki vlada v Ankaranu, v nasprotnem primeru se bomo obrnili na višje organe državne uprave,” je ogorčena Irena Flis, ki živi ob Jadranski cesti. Razočarana je, ker je na ankaransko občino poslala dopis za ureditev razmer že sredi julija, vendar ni dobila še nobenega odgovora. Prepričana je tudi, da bi se zadeve ob Jadranski cesti gotovo uredile, če bi tam živel župan Gregor Strmčnik. “Tako pa zdaj ljudje parkirajo vsepovprek samo zato, ker vedo, da jih nihče ne bo kaznoval,” pravi Flisova. V ankaranski občini redarska služba namreč še ne deluje.

Na ankaranski občini pojasnjujejo, da se problema nedovoljenega parkiranja zavedajo in iščejo ustrezne rešitve. “Žal pa ne moremo vseh nakopičenih težav rešiti čez noč. Pred nekaj dnevi smo se dobili tudi z vodstvom policijske postaje Koper in dorekli način sodelovanja. Jeseni pa bo začela delovati tudi redarska služba,” pravi župan Gregor Strmčnik. Koprski policisti bodo odslej voznike dosledno kaznovali. TT


Najbolj brano