Spet nas čaka zanimivo dogajanje

V tem poletju smo lahko videli, da je Slovenija bolj nagnjena k temu, da izkoristi energije slabih aspektov kakor dobrih. Res nam v preteklih dveh tednih stvari niso šle prav dobro od rok. K sreči smo vstopili v retrogradni ciklus Venere, ta pa je izjemno močan in pomemben; to je obdobje, v katerem lahko veliko stvari popravimo, ustvarjamo harmonijo in sodelovanje.

Barbia Asta Gaia, DastrlS Foto: Mateja Jordovič - Potočnik
Barbia Asta Gaia, DastrlS Foto: Mateja Jordovič - Potočnik

Prihodnji teden bo - vsaj v prvem delu - astrološko raznolik. Čakajo nas dobre stvari, lepo se bo razvijalo tisto, kar delamo ali obdelujemo. Če je naša pozornost usmerjena k družini ali odnosom ter k skupnemu preživljanju časa, potem nam prva polovica tedna prinaša veliko veselih in nepozabnih trenutkov. Proti koncu tedna bo vse bolj dinamično, več bo akcije ali dela in vremensko bo spet dinamično obdobje. Huda vročina se hitro lahko preobrne v vlago in deževje.

Na nebu bomo spet lahko opazovali konjunkcijo Venere in Jupitra, ki se ji bo pridružil tudi Merkur. To so izjemno pomembni aspekti, ki so velika redkost v tem položaju, saj sta v bližini fiksne zvezde Regulus, najsvetlejše zvezde v konstelaciji leva. Zato je v tem času pomembno, da izkoristimo energije, ki so v zraku, za svoj preboj. Bodimo pozorni, saj bodo na večernem nebu, med 4. in 7. avgustom, na zahodu kulminirali kar trije planeti - Venera, Merkur in Jupiter. Konjunkcija vseh treh res odpira vrata v pozitivne spremembe, ki pa se ne bodo zgodile brez našega truda.

Dandanes si le redki lahko privoščijo takšen dopust, da se lahko popolnoma odklopijo in se prepustijo dihanju narave ter si naberejo novih moči v tišini. Za to bo najprimernejši čas med 10. in 20. avgustom. Do tedaj pa je vsekakor pomembna komunikacija, druženje s prijatelji, preživljanje lepega časa v družinski idili, toda komunikacije ne gre popolnoma izklopiti, saj se lahko marsikaj pomembnega na takšen način izgubi. Predvsem se potrudimo, da smo dobri v vsem, česar se lotimo, in odprti do svojega partnerja, kajti Venera v retrogradnem gibanju je pomembna za vsak odnos, saj nas zbliža, pomaga pozdraviti nesoglasja in v tem obdobju res lahko dosežemo harmonijo.

Sobota, 1. avgust.

Luna potuje skozi vodnarja, v sekstilu z Uranom in v opoziciji z Jupitrom, pred nami je dinamičen dan, vendar bo vseeno prinašal možnosti za dobre ideje. Spomnili se bomo svojih izkušenj in s pravilnim ravnanjem lahko marsikaj popravili. Na cesti bo spet ekstremno gost promet, zato bodimo pazljivi.

Nedelja, 2. avgust

Luna bo vstopila v ribi ter se srečala v konjunkciji z Neptunom. Čakajo nas zanimiva srečanja, svež veter, vonj nečesa novega. Merkur bo v trigonu z Uranom, zato se prepustimo dobri volji, ne glede na vremenske razmere.

Ponedeljek, 3. avgust

Luna bo v ribah, v trigonu z Marsom in Saturnom. Če kaj delamo ali ustvarjamo, bo danes pravi dan za uresničitev. Če smo na dopustu, nas čaka pomembno doživetje.

Torek, 4. avgust

Luna bo vstopila v energičnega ovna, dan bo spet srečen, saj se bo Venera vrnila do konjunkcije z Jupitrom. Prežamali nas bodo ljubezen, radost in harmonija. Dan bo primeren za nov začetek.

Sreda, 5. avgust

Luna v ovnu bo dosegla konjunkcijo z Uranom. Danes bo dan, ko se lahko kaj pokvari, bolj bomo nagnjeni k nezgodam, zato naj bo pazljivost na prvem mestu. Retrogradna Venera bo v kvadratu z Saturnom, bodimo pozorni, da nekoga ne bomo preveč užalili.

Četrtek, 6. avgust

Luna bo potovala skozi bika, spet bo pomemben dan. Merkur se bo srečal z retrogradno Venero. V ospredju bo komunikacija in ukvarjanje s športom. Mars v trigonu s Saturnom bo spet zaostril odnose s Hrvaško, večer bo težaven in dinamičen.

Petek, 7. avgust Zadnji krajec

Luna v biku bo naredila zadnji krajec, Merkur bo v ospredju v konjunkciji z Jupitrom, kar pomeni, da nam stvari lahko dobro stečejo, če smo jih pravilno zastavili.


Najbolj brano