Proslavljajo tudi novo streho

V Sečovljah se danes začenja tradicionalna gasilska veselica, ki vsako leto privabi več tisoč ljudi. Za tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo je veselica zelo pomembna, ne samo zaradi druženja, temveč tudi zato, ker s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev urejajo pomembne stvari za njihovo delovanje. Nazadnje so s tem denarjem obnovili dotrajano streho gasilskega doma.

Gasilski dom v Sečovljah ima novo streho, denar zanjo pa so 
gasilci zbrali  na  veselicah in s pomočjo donatorjev.
Gasilski dom v Sečovljah ima novo streho, denar zanjo pa so gasilci zbrali na veselicah in s pomočjo donatorjev. 

SEČOVLJE > “Obnova strehe je bila nujno potrebna. Več let smo za sredstva za obnovo žal neuspešno prosili na različnih naslovih, potem pa smo s pomočjo različnih zasebnih donatorjev in predvsem obiskovalcev veselice le zbrali dovolj denarja, da smo streho sami obnovili,” pravi predsednik prostovoljnega gasilskega društva Sečovlje Boris Trbižan. Gasilsko društvo ima v Sečovljah dolgo tradicijo, saj obstaja od leta 1953. Nastalo je za potrebe rudnika Sečovlje, danes pa društvo šteje 104 odraslih članov in 45 otrok, na kar so v društvu še posebej ponosni.

Gasilska veselica se pričenja nocoj, ko bodo ob gasilskem domu nastopili Mambo kingsi in Natalija Verboten, na šolskem igrišču pa bo od 16. ure dalje potekal turnir v malem nogometu za veterane.

Podoben program bo tudi jutri, ko bo na šolskem igrišču že od jutranjih ur potekal nogometni turnir za vse generacije, zvečer pa bo ob gasilskem domu najprej poskrbljeno za otroke, potem pa bo obiskovalce zabavala skupina Ne me jugat. Tokratna gasilska veselica je že 31 in je ena večjih v slovenski Istri.

V dveh dneh jo običajno obišče med 4000 do 5000 ljudi. “Tudi letos pričakujemo dober obisk, sredstva pa smo zdaj začeli zbirati za ureditev skladiščnega prostora za gasilsko opremo in inventar,” pravi Trbižan.

TT


Najbolj brano