Hit ostaja v igralnici

Novogoriški Hit in družba Monte Rock iz Podgorice sta v torek sklenila dogovor o prodaji Hitovega Resort Maestral v Budvi. V Hitu računajo, da bodo še naprej vodili Maestralovo igralnico.

Hitov Maestral v kraju Pržno na budvanski rivieri je prestal 
tudi težke preizkušnje s črnogorsko realnostjo.   Foto: Foto: Arhiv Hita
Hitov Maestral v kraju Pržno na budvanski rivieri je prestal tudi težke preizkušnje s črnogorsko realnostjo.  Foto: Foto: Arhiv Hita

NOVA GORICA > S podpisom pogodb med družbama Hit in Monte Rock iz Podgorice podjetji zaokrožata prodajni proces, ki teče že nekaj časa. V torek sta posel potrdila predsednik uprave Hita Dimitrij Piciga in izvršni direktor (tudi ustanovitelj) družbe Monte-Rock Podgorica Petros Stathis.

Hit prodaja 75,01-odstotni delež osnovnega kapitala v družbi Hit Montenegro ter pripadajočih nepremičnin in turističnih objektov - kompleksa Maestral, Resort & Casinò. Cena še ni znana, na koncu naj bi bila odvisna tudi od rezultatov poslovanja družbe Hit Montenegro do konca letošnjega avgusta.

V Hitu pojasnjujejo, da je bila naložba v Hit Montenegro od samega začetka opredeljena kot nestrateška. Tako se je v danih okoliščinah v skladu s Hitovimi razvojnimi in strateškimi načrti Maestral znašel na trgu.

Izvršni direktor družbe Monte Rock Petros Stathis, sicer grški poslovnež, je v mednarodnih turističnih krogih znan v vlogi investitorja in upravljalca nekaterih luksuznih resortov svetovne verige Aman. V Črni gori je to Aman Sveti Stefan. “Naš cilj je investirati v obstoječe zmogljivosti ter okrepiti in izboljšati ugled resorta,” je ob podpisu pogodbe povedal Petros Stathis. Napovedal je še gradnjo hotela na Kraljičini plaži, enem od še neizkoriščenih biserov na budvanski rivieri.

Predsednik Hitove uprave Dimitrij Piciga je povedal, da Maestrala nikakor ne bi prodali za vsako ceno. Računajo, da bodo z Monte Rock sodelovali, predvsem v igralništvu. “Tudi v prihodnje bomo v okviru poslovnih povezav z novim lastnikom razvijali potencial povezovanja destinacij in kroženja gostov, hkrati pa ostaja odprta poslovna priložnost, da bi družba Hit upravljala igralnico v resortu Maestral,” je povedal.

DAVORIN KORON


Najbolj brano