Primorsko obarvani kronometer

Danes popoldne se bodo kolesarji vseh kategorij v Ljubljani pomerili za naslove državnih prvakov v vožnji na čas. Start bo v BTC Cityju, primorsko kolesarstvo pa je izdatno zastopano v vseh konkurencah.

Jan Polanc Foto: Pd
Jan Polanc Foto: Pd

LJUBLJANA >Kolesarji se bodo z uro in kilometri med Ljubljano in Domžalami (cilj bo ponovno v ljubljanskem BTC-ju) borili tako v vseh kategorijah aktivnih tekmovalcev kot tudi v razredih rekreativcev in veteranov. Vseh startov bo več kot 350. Prvi bo na vrsti ob 16. uri, absolutni državni prvak pa bo bržkone znan šele v soju javne razsvetljave. Prvi bo med elito startal Idrijčan Dejan Bajt (Amplatz), ki bo pedala začel vrteti ob 19.39. V najmočnejši kategoriji so Primorci dobro zastopani, saj se bosta nato v boj pognala še Bistričan Robert Jenko (Rog) in Idrijčan Jan Tratnik, (Amplatz) ki ima v odsotnosti Kristijana Korena (z ekipo Cannondala tekmuje na francoski etapni dirki Criterium du Dauphine) možnost, da pride blizu območja odličij.

Ta si bodo bržkone razdelili branilec naslova, edini slovenski specialist v vožnji na čas Gregor Gazvoda (Kinan),na Giru uspešni Jan Polanc (Lampre) in vzhajajoča zvezda Klemen Štimulak (Adria Mobil). Med mlajšimi člani sta sposobna boja za visoka mesta proizvoda novogoriške mladinske šole - Martin Otoničar in Žan Jerkič, ki kariero uspešno nadaljujeta v ljubljanskih klubih.

Med članicami je favoritinja za naslov članica BTC Cityja, ajdovska olimpijka, branilka naslova Polona Batagelj. Med mladinci primorsko kolesarstvo po obubožanju novogoriškega kluba ne more pričakovati veliko, morda le visoko uvrstitev mladinke Katje Kerpan. Poslanstvo vrha kolesarske piramide v naših krajih je prevzela idrijska Sloga 1902, ki bo z mlajšimi mladinci poskušala opozoriti nase. Še največ izkušenj ima Patrik Komel.

Današnji kronometer je sicer uvod v prireditve maratona Franja. Ta se bo jutri nadaljeval z družinsko šolskim maratonom, vrhunec pa bo nedeljski 156-kilometrski maraton Franja, ki bo na odseku Godovič - Idrija - Cerkno - Kladje potekal tudi po primorskih cestah. Pričel se bo ob 8. uri v BTC-ju, kjer bodo tudi starti in cilji spremljajočih krajših dirk.

STA, IM


Najbolj brano