V novi številki Primorskih novic preberite

“Glede na ekstremno vremensko dogajanje ocenjujemo, da snegobrani ne bi zmogli zadržati ekstremne snežne nevihte,” so po ponedeljkovi tiskovni konferenci o najmnožičnejši prometni nesreči pri nas sporočili z Darsa. Novinarje je zanimalo, zakaj ob avtocesti, kjer se je zgodila nesreča, že nekaj let ne stojijo več leseni snegobrani.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

V dveh urah so gasilci in reševalci oskrbeli več kot 150 udeležencev, 38 jih je končalo v bolnišnici, 25-letni švicarski državljan pa je žal umrl.

Odkupujejo parcele in se pripravljajo na rušenje hiš

Dars naj bi ob koncu leta 2016 začel graditi hitro cesto Jagodje-Lucija. V Luciji so se lastniki hiš, ki jih bo “povozila” cesta, večinoma že izselili, predali ključe in prejeli odškodnine.

Na Slavnik le po označenih poteh

Steze, ki so jih na pobočju Slavnika shodili pohodniki, se spreminjajo v hudournike, ki odnašajo zemljo in gramoz.

Izgubljena priložnost za Kanin

Božični prazniki, ko tradicionalno upravitelji smučišč štejejo prve velike zaslužke, so bili veliko razočaranje. V družbi Promotour, ki upravlja s šestimi smučišči v Furlaniji, tožijo nad decembrskim pomanjkanjem snega, ki je zamaknilo začetek sezone vsaj za dva tedna.

Ostanka odpadkov je vedno manj

Na Krasu in Brkinih zberejo skoraj že 60 odstotkov odpadkov v ločenih frakcijah.

Zaporna kazen za tatova s parkirišč

Pred dnevi sta na zatožno klop koprskega okrožnega sodišča sedla tujca, ki sta v zadnjih letih kradla po parkiriščih pred različnimi trgovskimi centri med Ljubljano, Novo Gorico in Koprom. Sodišče ju je po priznanju krivde obsodilo na zaporni kazni.


Najbolj brano