Sumijo, da je bil požar podtaknjen

Včeraj ob 23.16 uri je bila Policija obveščena o manjšem požaru v kraju Britof, kjer je prišlo do manjšega požara v kurilnici v enem od objektov. V požaru, za katerega policija sumi, da je bil podtaknjen, je pogorel sesalec za pepel, prazen hladilnik za kamp prikolico in lesena škatla z orodjem in brusilko.

Fotografija je simbolična. Foto: Kroma
Fotografija je simbolična. Foto: Kroma

PRIMORSKA > Požar je pogasil lastnik, na kraj pa so bili napoteni tudi gasilci PGD Kanal in GE JZ GRD Nova Gorica. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

V masažnem salonu se je vnelo

Ob 1.00 je varnostna služba iz igralnice Perla v Novi Gorici sporočila, da so varnostniki v prostorih masažnega salona zaznali dim. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so ugotovili, da v eni od košar tlijo cunje, prepojene z masažnim oljem. Tleče cunje so pogasili in prostor prezračili.

Iz lovske koče odnesli posteljnino in posodo

V soboto dopoldne so policiste obvestili o vlomu v zadnjih dneh v lovsko kočo nad naseljem Budanje. Po prvih ugotovitvah je neznanec in notranjih prostorov ukradel nekaj posteljnine in posode. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav povzročil za 380 evrov materialne škode. Ajdovski policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem podali kazensko ovadbo.

Ukradel pet pršutov in zlatnino

V soboto nekaj po 21. uri je bila Policija obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo v Vrtojbi. Neznanec je prišel na dvorišče ene od tamkajšnjih hiš in vlomil vrata ter vstopil v hišo. Pregledal je prostore in si ukradelpet pršutov in več kosov različnega zlatega nakita. Lastnika je oškodoval za približno 2000 evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Trčili v krožišču

V soboto okoli ob 22.30 je bila Policija obveščena o prometni nesreči v semaforiziranem križišču na Vojkovi cesti v Novi Gorici. 19-letni voznik avtomobila je peljal po Vojkovi cesti iz smeri Solkana proti krožnemu križišču. Pri tem mu je v semaforiziranem križišču 32-letna voznica avtomobila pri zavijanju v levo izsilila prednost, pri čemer je prišlo med vozili do trčenja. V prometni nesreči se je 19-letni voznik predvidoma lažje poškodoval in so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, prav tako pa je udarec v predel prsi utrpel 35-letni sopotnik v njegovem vozilu ob uporabi varnostnega pasu. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Iz bunde izginil telefon

Včeraj zgodaj zjutraj so policiste obvestili o tatvini v enem od gostinskih lokalov v Novi Gorici, kjer je neznani storilec iz žepa bunde, ki jo je oškodovanec nekaj časa pustil brez nadzora, ukradel mobilni telefon znamke Iphone 5S. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav lastnika oškodoval za približno 800 evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Prav tako so bili policisti včeraj zjutraj obveščeni o tatvini v istem gostinskem lokalu, kjer je neznani storilec v nočnem času italijanskemu državljanu vzel jakno, v kateri je oškodovanec imel poleg bančne kartice in drugih dokumentov in predmetov tudi dva mobilna telefona znamke HTC in Iphone. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Kradli platišča

Danes zjutraj je bila Policija obveščena o tatvini 12 aluminijastih platišč z osebnih avtomobilov v Kromberku pri Novi Gorici. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v obdobju zadnjih nekaj dni pristopil do parkirišča enega od podjetij in iz treh osebnih vozil odvzel aluminijasta platišča s pnevmatikami vred. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

NR


Najbolj brano