Igrajo, a ne zmagujejo

Tudi zadnje letošnje gostovanje se ni razpletlo po željah košarkarjev Portoroža, ki so vse tri zmage v prvenstvu dosegli v domači dvorani, v soboto pa so v Rogaški Slatini zabeležili že sedmi poraz. Rogaška : Portorož 86:70 (46:34).

Jure Besedič, povratnik po poškodbi, je v soboto dobro izkoristil ponujeno minutažo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Jure Besedič, povratnik po poškodbi, je v soboto dobro izkoristil ponujeno minutažo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ROGAŠKA SLATINA > Vroči parket v zdraviliškem mestu ni ravno priporočljiv kraj za razmišljanje o prekinitvi serije porazov, kar so Portorožani na svoji koži občutili v soboto zvečer. “Znova smo potrdili, da lahko dokaj enakovredno igramo z vsemi ekipami, a se zavedamo, da je eno igrati, drugo pa zmagovati,” je po novem porazu razmišljal portoroški trener Konstantin Subotić. Svojim košarkarjem lahko zameri le slabšo igro v drugi četrtini, v kateri so si domačini praktično priigrali odločilno prednost.

Rogaška Slatina, športna dvorana, gledalcev 500, sodniki: Poljanšek (Hraše), E. Javor in Fišer (oba Ljubljana); četrtine - 18:15, 28:19, 19:16, 21:20. Rogaška: Ferme 5, Pelc 5, Jotić, Tabak 2 (2:2), Koštomaj 6 (2:1), Boban 21 (9:6), Dimec 12, Čebular 21 (3:2), Primorac 6, Mijović 2, Napast, Gruškovnik 6 (2:1). Trener: Damjan Novaković. Portorož: Barbarič 8 (1:1), Močnik 5 (4:3), Borse, Hvalec, Petrović 4 (2:1), Modrić 14 (4:3), Čigoja 2, Buda 5 (2:1), Besedič 14 (2:2), Ožbolt 12 (3:3), Markič 6 (2:2). Trener: Konstantin Subotić. Prosti meti - Rog. 15:11, Port. 20:16; osebne napake - Rog. 21, Port. 19; trojke - Rog. 28:11, Port. 19:6 (Besedič 2, Ožbolt, Petrović, Modrić, Barbarič po 1); skoki - Rog. 30, Port. 31.

Portorožani so po zaslugi Stipeta Modrića v uvodnih minutah imeli minimalno vodstvo, ki pa so ga gostitelji s serijo uspešnih metov z razdalje kmalu izničili ter se na odmor odpravili z lepo prednostjo dvanajstih točk. Z odličnim izkoristkom meta so domači nadaljevali tudi v drugem polčasu, ko sta se branilcu Sandiju Čebularju pri polnjenju portoroškega koša pridružila še centra Antonio Boban in Žiga Dimec, medtem ko je bil v gostujoči zasedbi v drugem polčasu za doseganje točk razpoložen le povratnik po poškodbi Jure Besedič, ki je ob poškodovanem Nejcu Budi tokrat dobil zajetnejšo minutažo. Organizator igre Jure Močnik se je sicer trudil, vendar niti tokrat ni uspel povezati niti igre svojega moštva, ki tudi v končnici dvoboja kljub primerni bojevitosti ni uspelo resneje ogroziti vodstva domače ekipe “Dobili smo skok in to je dokaz, da so se fantje borili, a se je proti kakovostni ekipi Rogaške težko nadejati zmage v gosteh. Domačini so bili zelo razpoloženi pri metih in zadevali takrat, ko je bilo to potrebno. Pred nami je nekaj dni počitka, nato pa se bomo začeli pripravljati na gostovanje pri Heliosu,” je dodal Subotić, ki bo moral pred nadaljevanjem prvenstva pošteno predramiti moštvo.

SM


Najbolj brano