V novi številki Primorskih novic preberite

Ob zadnjem neurju se je v strmih pobočjih Baške grape ponovno pokazalo, kako pomembno vlogo imajo za zmanjševanje hudourniških poplav zajetja malih hidroelektrarn. Zadržala so ogromne količine materiala, ki bi sicer še huje rušil vzdolž podivjanih vodotokov. Ker je zajetij oziroma zadrževalnikov malo, in ker je bila ujma prehuda, je škoda velika.

 Foto: Neva Blazetič
Foto: Neva Blazetič

Spet bi se odločil enako

“Zdaj sem trenutno na čakanju. Sam moram biti v vsakem primeru pripravljen odzvati se klicu, povezanim s klubskimi potrebami. Torej ostajam lojalen klubu, s katerim imam veljavno pogodbo. V Leedsu imam še vedno stanovanje, tam sem v delovnem razmerju, doma sem samo na krajšem obisku,” je svoj trenutni status za PN opisal Darko Milanič.

“Lokalna informacija je dodana vrednost”

Na Pop TV so znova odpuščali. Brez dela je ostala večina dopisnikov po Sloveniji, tudi v Novi Gorici in Kopru. Novinar Iztok Presl in snemalec Igor Vučič, ki sta za Pop TV z južne Primorske poročala že vse od nastanka televizije leta 1995, pravita, da ju takšna odločitev vodstva ni presenetila.

Zaradi kampa šest obtoženih

Adria Ankaran je v sodnih klopeh dosegla pomembno zmago v boju za kamp Adria, ki je leta 2008 skoraj postal žrtev divjega lastninjenja. Višje sodišče v Ljubljani je namreč razveljavilo sodbo okrožnega sodišča glede pogodbe o prenosu poslovnega deleža na družbo Acium. Pred kratkim pa je zaradi kaznivih dejanj, ki naj bi se dogajala v ozadju poskusa divjega lastninjenja v ankaranskem kampu, tožilstvo vložilo obtožbo proti Igorju Lebarju, Miru Majcnu in še štirim obdolženim. Obtožba še ni pravnomočna.

Ko ne zmoreš odplačati dva tisoč evrov dolga

Mladenič, ki je minule dni zatočišče poiskal v zavetišču Rdečega križa Koper, je že slišal za osebni stečaj. Rad bi se znebil dolga zaradi neplačanih glob. Medtem še en uporabnik zavetišča vleče na ušesa. Rad bi izvedel kaj več o tej možnosti, ki se jo poslužuje vse več zadolženih Istranov.

Stari svetniki in župan še imajo poln mandat

Za ponedeljek ob 17. uri je dosedanji divaški župan Drago Božac sklical zadnjo redno sejo občinskega sveta v tem mandatu, vendar mu del javnosti to očita, češ da ni legitimna, saj so občani že izvolili nove svetnike in županjo.

“Zapor ni otroški vrtec”

Srečka Prijatelja smo včeraj prestregli v Ankaranu, kamor se je z ženo in prijatelji odpravil na kosilo.


Najbolj brano