Koprčani zmagali doma

Nogometaši Luke Koper so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 1:0 (0:0).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Novomeščani so še naprej zelo zaželena stranka koprskih nogometašev, saj so zmagali že na deveti od desetih medsebojnih prvenstvenih tekem. Kanarčki so se za zmago morali kar potruditi, a po zaslugi Mateja Pučka sedmič osvojili tri točke v sezoni in ostajajo na šestem mestu prvenstvene lestvice. Krka je po 11. porazu ostala deveta.

Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodniki: Podgoršek (Duplje), Žunič (Kranj) in Beton (Cerklje na Gorenjskem). Strelec: 1:0 Pučko (76.). Luka Koper: Hasić, Hadžić, Šme, Gregorič, Blažič (od 55. Halilović), Srečković, Štulac (od 71. Žibert), Črnigoj, Lotrič (od 90. Krivičič), Štromajer, Pučko. Krka: Pelin, Rašić, Vučkić, Žižić, Ejup, Fuček, Šaban (od 89. Kauber), Dežmar (od 78. Ihbeisheh), Welbeck, Palić, Perić. Rumeni kartoni: Štromajer, Gregorič, Lotrič; Fuček, Dežmar. Rdeč karton: /.

V prvem polčasu so gledalci videli zelo povprečen nogomet. Obe ekipi sta se sicer trudili, a večjih nevarnosti za vratarja Ermina Hasića oziroma Tomislava Pelina ni bilo. Edina omembe vredna priložnost je bila v 27. minuti, ko je po podaji Mateja Pučka Mitja Lotrič iz ugodnega položaja z osmih metrov streljal čez vrata.

V drugem polčasu sta ekipi prikazali boljšo igro, sploh domači nogometaši. V 56. minuti je hitronogi Nenad Srečković podal pred vrata gostov, spet je bil v priložnosti Lotrič, a mu je pri strelu zdrsnilo, tako da je njegov strel vratar gostov brez težav ustavil. Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 76. minuti. Spet je po levi strani prodrl Srečković, ki je lepo podal pred vrata Krke, na drugi vratnici pa je hitri Pučko z glavo žogo le še potisnil v mrežo.

Štiri minute pozneje je sledila nekakšna “fotokopija” prejšnje akcije. Spet je bil v glavni vlogi Srečković, ki je z leve strani poslal uporabno podajo, Jaka Štromajer pa je bil pri strelu z glavo nenatančen. V sodniškem dodatku je z desetih metrov dobro streljal rezervist domačih Marko Krivičič, izkazal se je Pelin. Skoraj povsem v izteku tekme pa so priložnost imeli tudi gosti, vendar žoge po podaji Josipa Fučka Marin Perić ni zmogel spraviti v domačo mrežo, temveč v roke Hasića.

Koprčani bodo v 17. krogu prihodnjo soboto gostili Velenjčane, Krka pa bo dan pozneje gostila Maribor.

STA


Najbolj brano