Med odpuščenimi tudi Igor Vučič in Iztok Presl

Na Pop TV naj bi po neuradnih informacijah brez dela ostala večina dopisnikov iz Slovenije ter nekaj sodelavcev iz uredništva zunanje politike in drugih oddelkov. Z racionalizacijo so ukinili tudi ekipo iz Istre, ki sta jo sestavljala novinar Iztok Presl in snemalec Igor Vučič.

Med odpuščenimi je tudi snemalec Igor Vučič Foto: Alenka Penjak
Med odpuščenimi je tudi snemalec Igor Vučič Foto: Alenka Penjak

LJUBLJANA > V medijski hiši Pro Plus odpuščanj ne želijo komentirati. “Visoke investicije v bogato produkcijsko leto 2015 in začrtan poslovni rezultat zahtevata optimizacijo stroškov in delovnih procesov. V skladu z našo poslovno in kadrovsko politiko podrobnosti o tem ne komentiramo,” so zapisali v izjavi za medije.

“Nisem bil preveč šokiran, saj kriza traja že pet let. Za nas je sicer trajala zadnje leto in vedeli smo, kako se bo zgodba končala,” je povedal Iztok Presl za Žurnal24.

“Slovo je bilo čustveno. To človeka, čeprav nima razloga, da bi bil vesel, veseli, saj spoznaš, da si se vpisal v dušo ljudi, ki tudi tebi nekaj pomenijo. Še danes sem prejel več klicev oseb, ki ne morejo razumeti, kaj se je zgodilo. Manjka nam nek jasen 'zakaj'. Če bo rezanje našega stroška pomagalo, jim želim vso srečo, a v to ne verjamem,” je izjavil Presl za Žurnal24 in dodal, da je bil na ta korak Pop TV pripravljen. “Nisem čakal do zadnjega in imam pripravljen 'plan b'. Delal sem prispevke o tem, kako so končali tomosovci in cimosovci ... Te ljudi sem vsakokrat vprašal, ali imajo plan b, saj so vedeli, da je situacija slaba. Nihče o tem ni razmišljal vnaprej. Jaz nisem čakal na presenečenje.”

Po poročanju Žurnal24 naj bi po hodnikih Pop TV krožile govorice, da vala odpuščaj še ni konec.

Pro plus ima v lasti televizijska programa Pop TV in Kanal A ter spletni portal 24ur.com.

Na Pop TV so ob koncu lanskega leta odpustili okoli 25 sodelavcev, maja lani pa približno sto.

NR


Najbolj brano