Zmaga postaja nuja

Po uvodnih zahtevnejših nasprotnikih prihaja v Lucijo prvi tekmec po meri. Kaj drugega kot zmage seveda košarkarji Portoroža proti novincem v prvi ligi nocoj niti ne smejo pričakovati.

Nejca Buda je v soboto skušal zaustaviti njegov lanski soigralec Ilija Zolotić, nocoj bo imel težko delo s Smiljanom Pavićem Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nejca Buda je v soboto skušal zaustaviti njegov lanski soigralec Ilija Zolotić, nocoj bo imel težko delo s Smiljanom Pavićem Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ >V četrtem krogu prvoligaškega tekmovanja Portorožani lovijo prvo zmago proti lanskemu prvaku druge lige, ki se je neposredno uvrstil med elito. Doslej so bili mornarji proti favoritom Heliosu, Zlatorogu in Hopsom blizu in daleč, še najbližje zmagi so bili minulo soboto s tekmecem iz Savinjske doline. “Letošnja liga se mi zdi močnejša od lanske, klubi so se precej okrepili in obeta se napeto in izenačeno prvenstvo, v katerem ne bo ne lahkih tekem ne tekmecev,” pravi prvi center moštva Nejc Buda.

Odveč je pisati, kako pomembna je tekma za edinega primorskega prvoligaša, proti kateremu nocoj ob 20. uri v lucijski športni dvorani ne bo stal nasproti naiven tekmec. Portorožani sami vedo, kako so bili lani v istem položaju in kot novinci v ligi še dodatno motivirani. O čem drugem, kot o zmagi, seveda ne razmišljajo, potem pa bo tudi več časa za prve analize uvoda v sezono. Gorenjci imajo v svojih vrstah zimzelenega veterana Romana Horvata, Jureta Eržena, Simona Finžgarja (trenutno ima težave s kolenom), iz Krke se je pred sezono v Šenčur preselil tudi Smiljan Pavić, ki je bil v zadnjih dveh tekmah daleč najboljši košarkar gradbincev.

RM


Najbolj brano